Професионална програма
Loading...
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Проблеми при оценяване на домашно

Здравейте, когато тръгнах да оценявам и да тегля домашно ми свали само името на файла без никакъв формат! Сложих му .rar и стана, обаче на второто не стана и даде грешка, сигурна е било друг формат. Опитах със zip и стана, обаче текстовите файлове ми излизаха йероглифи.. Само при мен ли ги сваля без файлово разделение и да не би от това да са се прецакали txt файловете в 2-рото ми домашно ? 

MartinBorisov94 avatar MartinBorisov94 52 Точки

Аз проверих 5 домашни и проблем нямах, единствено в единия архив нямаше нищо (беше празен) съответно и оценката беше без домашна.

0
headstrong avatar headstrong 29 Точки

Аз да питам ако домоашното не е пълно т.е липсват задачи от него без домашно ли да пиша? Дайте някакви съвети за сега не бързам с оценката, но все пак възможностите са само 3 - без домашно, много добро домошно и отлично домашно. Очевидно след като липсват задачи (3 задачи) не мога да кажа, че е добро домашно нито отлично. В същото време ми е малко съвестно да пиша без домашно. Приемам съвети :)

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

@headstrong Отговора си ще намериш тук.

1
headstrong avatar headstrong 29 Точки

"ако няма решени домашни даваш: Няма домашно" т.е да разбирам ако има липсващи задачи да дам няма домашно?!? 

PS: Вече започвам да си мисля че проблема е в мен. Трето домашно проверявам и трите нямат текстовите задачи 11, 12 и 13. Дали е възможно?

 

0
Yulia avatar Yulia 1342 Точки

Е, не мился, че е коректно да посочиш, че човека е без домашно ако липсват само няколко задачи. Наистина вариантите за оценка са... леко странни. В такъв случай по-скоро приемаш че липсващите задачи са "грешни" и тогава домашното би трябвало просто да се счита за добро, но не за отлично. Сега, ако има решени 6 задачи от 17 например - и това е много спорно. Аз не знам как бих постъпила в такава ситуация - може би зависи дали са решени по-трудни задачки или са изпратени само най-лесните и как са решени. Но в такъв случай излиза, че всички домашни са добри и само абсолютно пълните и верни - са отлични, което не е много честно. Не съм оценявала все още домашни, все се надявам че ще променят мъничко вариантите за оценка, та да бъда по-коректна.

А специално за това домашно, мисля че на някоя лекция се спомена, че тези задачки са "чисто информативни" за нас си и май даже някой от трейнърите каза, че не са задължителни за изпращане - не съм сигурна. Иначе дори и да няма текстови файлове, нищо чудно да са добавени отговорите като коментар в някой проект в solution-а. Това не е първи критерий - дали ги има текстовите или не.

1
headstrong avatar headstrong 29 Точки

 "Ако липсват няколко задачи приемаме че домашното е добро и отбелязваме в коментара, че липсват задчи" Добре хубаво, а колко са "няколко" задачи? Ако въпросния човек има само една задача? Ако са само 5? Нещо много се обърках къде е границата. Трябва да се съгласите, че не е нормално да попаднеш на домашно в което липсват 5 задачи, няма номерирани проекти, някои от проектите са празни и кода който трябва да е в тях е в съвсем друг проект,  класовете не са наименовани и почти нито една задача не е изпълнена според условието, и с чиста съвест да го оцениш като добро домашно! Вече оцених около 6 домашни, защото ми е интересно и всичките бяха такива. И на всички писах добро домашно. И всеки път логиката в мен крещеше. Както и да е надявам се че при следващите проверки ще има и опция, че домашното не е пълно :).

0