Професионална програма
Loading...
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Участие в екипен проект

Здравейте!

Обръщам се към екипа на софтуни със следния проблем - като си преглеждах профила днес забелязах, че в графата с отборите, където пише дали си участвал в екипния проект по QA Fundamentals, на мен ми пише "НЕ", въпреки че аз участвах. Ще съм благодарен проблемът да бъде отстранен своевременно.

Поздрави!

Богдан

0
QA Fundamentals
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Здравей,

 

Би трябвало вече в графата да пише "Да" и да можеш да оценяваш съотборниците си.

 

Поздрави,

Иван

1
boiko.lazarov avatar boiko.lazarov 14 Точки

@RoYaL - с какво е свързано оценяването на съотборниците, понеже вече имаме дадени оценки от отборната работа, интересно ми е каква е целта на това оценяване.

 

Regards

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Отборната работа е част от крайната оценка.

За да определеми каква част от тази част (дали цялата /20/ или по-малко, пр. половината /10/) трябва да ви дадем имаме два критерия - колко е добра вашата отборна работа (оценката, която ние ви даваме) и колко мислят, че сте допринесли вашите съотборници за участието ви в нея.

Ако да речем, сте 5 участника в отбора, то ако всеки е свършил еднаква работа и така мислят останалите съотборници също, то би трябвало всеки да даде на останалите 4ма по 25%. Което означава, че ако максимумът точки за отборна е 55, и вие ги имате + съотборниците са те оценили с 25%., то ще получиш максимумът (20%) към крайната оценка. Ако обаче имате 55т. от нас и твоите съотборници са те оценили със средно 12%, то ще получиш 15% към крайната оценка, тъй като твоите съотборници са преценили, че си допринесъл по-малко (наполовина) от нормалното, евентуално за сметка на някой друг (или други), които са взели повече от оценка на съотборници.

Също така коментарът, който пишете е свързан с професионалния профил на съответния съотборник. Ако някоя компания-партньор прояви интерес към съответния човек или ние го предложим, ще изпратим и тези коментари на компанията, заедно с оценките, които сте му дали. Така ще имат ясна представа дали този човек върши работата си проактивно или се скатава и го носят на гръб останалите, което е много важен критерий, когато искаш да привлечеш някого в екипа си.

4
MariyanMlechenkov avatar MariyanMlechenkov 29 Точки

Добра информация.

Thanks.... :)

0
boiko.lazarov avatar boiko.lazarov 14 Точки

Благодаря @RoYaL за изчерпателния отговор ще се постарая да оценя колегите.

Regards

0
stucky avatar stucky 7 Точки

аз също имам проблема че пише "участвал- не". момчето което защитава нашия проект каза че е писал, но още чакам резултат...

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

На защитата на вашия екип ни беше казано, че не си участвал. Всички проверяващи сме маркирали username-а ти като неучаствал. Ако твоят екип се включи и потвърди, че си участвал ще те върнем в състояние на участвал: "да". :)

0
xpucu avatar xpucu 26 Точки

А какво се случва ако ти или съотборниците ти не дадат оценка ?

0
PetarUzunov avatar PetarUzunov 10 Точки

@RoYaL вината за това е моя. Аз на защитата казах, че не участвал. Самият nick-name stucky не ми говореше нищо тогава, понеже Стоян Стоянов, който в същност е stucky се пишеше като 100yanov в гитхъб и аз не съобразих това, като ме пита кой е участвал. В проекта участвах аз, stucky и dessytomova. Писах на СофтУни, не исках да спамя форума, но явно все още не е стигнал до теб имейла :)

Моля добави Стоян - stucky като участвал в проекта.

Благодаря :)

П.С. след като го добавиш моля те изтрий коментара ми. Нека няма спам :)

1
dessytomova avatar dessytomova 7 Точки

@RoYaL

Здравей, 

аз съм от екипа на Стоян Стоянов (stucky). Аз също потвърждавам, че е уваствал в проекта.

Моля кажи ако трябва да пишем някъде другаде.

Благодаря

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Благодаря за включването. Отбелязах stucky като участвал :)

0
stucky avatar stucky 7 Точки

Благодаря на всички :)

0