Конвертиране на градуси от °C към °F
От известно време си блъскам главата как ще стане тази задача, но дори не мога да измисля началото. Ако някой може да ме светне ще съм много благодарен :)
От известно време си блъскам главата как ще стане тази задача, но дори не мога да измисля началото. Ако някой може да ме светне ще съм много благодарен :)
Ще издивея с тия конвертори... ако може малко помощ и за 13. Конзолен конвертор: USD към BGN
Моят е това:
double USD = double.Parse(Console.ReadLine());
double BGN = 1.79549*USD;
Console.WriteLine(Math.Round(BGN, 2) + " BGN");
ПП: Приготви се психически за следващия многвалутен конвертор
Мдам той е най ужасен
https://softuni.bg/forum/10432/nyakoy-moje-li-da-pomogne-sys-zadacha-13-konzolen-konvertor-usd-kym-bgn
Не издивявай. Тия са най-лесните.
Карай по условие - винаги първо ти дават входа какво влиза - дефинирай едно по едно.
После имаш някакво действие - в случая формула.
Накрая изхода - целта е да получиш аритметично и визуално даденото в условието.
Когато си разделяш задачата на стъпки е по-лесно осъзнаването и и съставянето и, отколкото ако я гледаш като цяла задача.
И накрая моят втори вариант на тази задача. Най-краткия, който съчиних и ползвах за всички конвертори с две променливи.
double celsius = double.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine(Math.Round(celsius * 1.8 + 32, 2));
Някой дали има решение към simple conditional statements - time+15 minutes
Ето в тази тема съм постнал 2 решения:
https://softuni.bg/forum/10515/zadacha-time-15-minutes-programming-basics
Привет,
И аз имам проблем с решаването на тази задача. Първоначално опитах по метода на NinaK, но след като я стартирам в конзолата и въведа стойностите на Целзии нищо не се случва. След това порових и попоаднах на нейното решение, но когато го въведа в конзолата Console ми е в червено, т.е. Java не разпознава този метод.
Някой може ли да даде съвет къде бъркам?
и кое му е ужасното ? просто правите един switch case и толкова. Задачите не са страшни просто не стават сами :D особено много валутния калкулатор може да се реши по няколко начина с речник с switch case s if else...просто този простия калкулатор го написвате няколко пъти
var USD = double.Parse(Console.ReadLine());
var a = 1.79549;
Console.Write("BNG = ");
Console.WriteLine(Math.Round(USD * a,2));