Профил
Loading...
hristiyan.g avatar hristiyan.g 2 Точки

За "образованието" и "дипломата"

Здравейте,

Изпрвен съм пред един от въпросите с които са се сблъсквали повечете от вас.

Насочил съм се към ит сектора,което се подразбира и се чудя дали да вляза във ВУЗ,академия или и в двете.

За ФМИ и ТУ не ми стига бала с една единица за софтуерно инжинерство,и като опции за ВУЗ-ове стоят пред мен - НБУ-информатика,УНИБИТ или УНСС с тяхната бизнес информатика при която се учи първеите две години икономическите предмети на УНСС и чак след втори курс започват с информатика,но като цяло май са насочени към база данни и предмети с икономическа насоченост,което е логично.Нямам опит,ако някой знае нещо за тях бих се радвал да ми даде съвет и мнение.

Та,се двоумя дали да запиша НБУ(там ме притеснява таксата и очите с които се гледа дипломата от работодателите)+софт уни , или само софт уни от който се излиза с практически опит, и въпросът ми е дали софт уни си партнира с НБУ и просто някак си изглежда много по добре софт уни+нбу,от НБУ +софт уни.За мен е важно да започна и като стажант за най-бързо време,натрупал знания и практика във фирми като SAP например или ВМ уеър.

Отбелязвам,че нямам опит в тази сфера,и на безплатния курс по основи на програмирането имах затруднения.(още там).

Благодаря предварително за съветите!

2
Въпроси за SoftUni 08/07/2016 13:04:49
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Аз ще оставя този код на една преподавателка от УНИБИТ Windows.Forms приложение, може да го изпратя на екипа на СофтУни за проект по КПК :)

 else // ako stojnostta na suma е 0.00 изпълни долния код
            {
                MessageBox.Show("Трябва да изберете поне едно ястие");//

            }
        }
        private void textBoxName_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
        {//този метод проверява кой клавиш от клавиатурата е натиснат, чрез стойноста му от ASKI таблицата
            if (!(e.KeyChar < 47 || e.KeyChar > 58) && e.KeyChar != 8) e.Handled = true;//ако е цифра не я въвежда
        }
        private void buttonNEW_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            buttonOK.Visible = true;// naprawi buton Izpylni widim
            textBoxAddress.Clear();// izìsti текст бокс Адрес
            textBoxName.Clear();    //изчисти текст бокс Име      
            textBoxPriceSum.Clear();//изчисти текст бокс сума
            numericUpDownSoup.Value = 0;// брой супи=0
            numericUpDownDish.Value = 0;// брой основно=0
            numericUpDownDessert.Value = 0;//брой десерт=0
            //textBoxName.Tag = false;
            //buttonOK.Enabled = false;
            //textBoxAddress.Tag = false;
        }

 

5
08/07/2016 22:04:58
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Поствай го в govnokod.ru...

0
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Не го правя с цел да убидя някого , просто искам да покажа как се прави в държавните ВУЗ-ове. :)

0
raging avatar raging 92 Точки

Аз в унибит съм писал 10тина реда код :D

0
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Аз не съм се обучавал там, правих на един приятел задачи и проекти.

0
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

В унибит изкарах 1 семестър магистратура Информационни технологии и просто се махнах. Голяма мъка. Ако някой толкова му трябва диплома - ок, но не очаквайте да научите нещо. Преподава се каквото си знаем от време уно, нищо общо с реалността. Помня едно девойче (асистентка с доста голямо самочувствие, все пак е постигнала много в този престижен университет) в едно от упражненията как ми скъса нервите, защото я попитах как може примерите, които дава да са на Visual Basic, а ние уж да учим C# :) . Накрая просто станах и си излязох. На изпита ми писа 6 без да ме изпитват - защото "явно съм го работел това" :D - Да мерси, никога повече там.

3
10/07/2016 13:04:58
Jinjaar avatar Jinjaar 347 Точки

Последно правих на един приятел претеглен граф , най-кратък път , минимално дърво... Писали му 5 защото разбрали че не го е правил той ( защото явно студентите не са на такова ниво ) и му казали че съм се справил отлично :D

1