За "образованието" и "дипломата"
Здравейте,
Изпрвен съм пред един от въпросите с които са се сблъсквали повечете от вас.
Насочил съм се към ит сектора,което се подразбира и се чудя дали да вляза във ВУЗ,академия или и в двете.
За ФМИ и ТУ не ми стига бала с една единица за софтуерно инжинерство,и като опции за ВУЗ-ове стоят пред мен - НБУ-информатика,УНИБИТ или УНСС с тяхната бизнес информатика при която се учи първеите две години икономическите предмети на УНСС и чак след втори курс започват с информатика,но като цяло май са насочени към база данни и предмети с икономическа насоченост,което е логично.Нямам опит,ако някой знае нещо за тях бих се радвал да ми даде съвет и мнение.
Та,се двоумя дали да запиша НБУ(там ме притеснява таксата и очите с които се гледа дипломата от работодателите)+софт уни , или само софт уни от който се излиза с практически опит, и въпросът ми е дали софт уни си партнира с НБУ и просто някак си изглежда много по добре софт уни+нбу,от НБУ +софт уни.За мен е важно да започна и като стажант за най-бързо време,натрупал знания и практика във фирми като SAP например или ВМ уеър.
Отбелязвам,че нямам опит в тази сфера,и на безплатния курс по основи на програмирането имах затруднения.(още там).
Благодаря предварително за съветите!
а ще ми стигне ли само Софт уни / Телерик за да си намеря работа и просто да специализирам в НБУ или някой от партчрите на софт уни.
Във всеки един от случаите зависи от твоите усилия на 99% и останалият 1% е от обучителният център, в който си отишъл.
Не очаквай където и да е ВУЗ/Академия да ти отворят главата като консервена кутия и да ти налеят знанията. Ако искаш за кратко време (година-две) да си намериш работа, трябва да отделиш по 12-16 часа всеки ден, без значение къде си се записал.
Ми можеш да влезеш в някой сайт за работа и да видиш.По моя статистика на 3-4 обяви в 1 пише, че се изисква висше образование.