Професионална програма
Loading...
MartyL avatar MartyL 2 Точки

Най-добрият метод за учене за нечинаещи и др.въпроси.

Здравейте,

Аз съм един от онлайн учениците на Основи на програмирането Юли 2016 и съм напълно нечинаещ с програмиране.Вече имам малка основа,но пак ми е трудно да се отиентирам в конзолата.Имам затуднения с повечето задачи.Първите се справям добре , но след 6-7 не успявам да ги направя.Програмирането ми е наистина интересно и искам много да го науча.

1.Кой е най-добрият метод за учене на програмиране?

2.Знам ,че трябва да отделям по 2-3 часа на ден и да правя упражнения,но когато ги правя ,след време не знам какво вече да пиша в конзолата ,за да си направя упражнението.(Затруднявам се)

3.След като съм онлайн форма на обучение,мога ли да посещавам заниятията?Долкото знам,не може ,но един от менторите ми каза ,че може и се обърках.Бих искал да посетя един урок.

BraveHamster avatar BraveHamster 37 Точки

Най-добрият метод е с лист хартия според мен :) Наков неслучайно подмята чат-пат в лекциите, че го учудва фактът, че хората не си носят тетрадки на изпитите. 

Аз днес откарах към 2 часа в решаване на Matrix Generator задачата от лекцията Arrays and Matrices Exercises. По принцип рядко вадя листовете и химикалката, 'щото съм мързеливец, но тази задача, ако не бях седнал да си напиша индексите и да си направя сметките, просто нямаше да я реша. Не и 'щото съм тъп (и ти не си, споко :) ), а защото работната ми памет не е (тук вече говоря за мозъка) на нивото на опитен програмист. Предполагам ти се е случвало докато измисляш някакъв алгоритъм буквално да забиеш / да забравиш докъде си - от чисто физиологична неприспособеност произлиза това и просто трябва време. Не се отказвай.

А, и да - ако се затрудняваш, вкарай 5-6 часа вместо 2-3. 

 

3