Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
MartyL avatar MartyL 2 Точки

Най-добрият метод за учене за нечинаещи и др.въпроси.

Здравейте,

Аз съм един от онлайн учениците на Основи на програмирането Юли 2016 и съм напълно нечинаещ с програмиране.Вече имам малка основа,но пак ми е трудно да се отиентирам в конзолата.Имам затуднения с повечето задачи.Първите се справям добре , но след 6-7 не успявам да ги направя.Програмирането ми е наистина интересно и искам много да го науча.

1.Кой е най-добрият метод за учене на програмиране?

2.Знам ,че трябва да отделям по 2-3 часа на ден и да правя упражнения,но когато ги правя ,след време не знам какво вече да пиша в конзолата ,за да си направя упражнението.(Затруднявам се)

3.След като съм онлайн форма на обучение,мога ли да посещавам заниятията?Долкото знам,не може ,но един от менторите ми каза ,че може и се обърках.Бих искал да посетя един урок.

borislav9212 avatar borislav9212 744 Точки
Best Answer

Най-добрият метод е да кодиш не по 2-3 часа, а трябва минимум по 7,8 часа на ден. Има много лекции, който са отворени за гледане, гледай тях и пиши домашните, качвай ги в https://judge.softuni.bg/  , Чети книгата на Наков - Основи на програмирането.http://www.introprogramming.info/intro-csharp-book/read-online/ Има я и в хартиен вариант на скромната цена от 10лв, можеш да си я вземеш от Софтуни. Аз лично си взех и трите книги който предлагат. Ако има места няма да те изгонят от лекцията може да отидеш някой път да видиш и там как е. Като се запънеш някъде пиши тук във форума за помощ и така. Ще успееш, продължавай напред по лекциите и учи и коди всеки ден!

Успех!

0
24/07/2016 20:03:28
MartyL avatar MartyL 2 Точки

Мерси много.

1
BraveHamster avatar BraveHamster 37 Точки

Най-добрият метод е с лист хартия според мен :) Наков неслучайно подмята чат-пат в лекциите, че го учудва фактът, че хората не си носят тетрадки на изпитите. 

Аз днес откарах към 2 часа в решаване на Matrix Generator задачата от лекцията Arrays and Matrices Exercises. По принцип рядко вадя листовете и химикалката, 'щото съм мързеливец, но тази задача, ако не бях седнал да си напиша индексите и да си направя сметките, просто нямаше да я реша. Не и 'щото съм тъп (и ти не си, споко :) ), а защото работната ми памет не е (тук вече говоря за мозъка) на нивото на опитен програмист. Предполагам ти се е случвало докато измисляш някакъв алгоритъм буквално да забиеш / да забравиш докъде си - от чисто физиологична неприспособеност произлиза това и просто трябва време. Не се отказвай.

А, и да - ако се затрудняваш, вкарай 5-6 часа вместо 2-3. 

 

3