Какви са цените за изработка на уеб сайт ?
Скоро ще правя едно сайтче и незнам какви цени да му кажа на човека. Това ще ми е първия проект като freelancer .
Няма да е кое знае какво .
Как и какво определя цената ? Кое трябва да ме ориантира ? Брой страници ? Сложност ? Часове ?
Дайте съвети и насоки колеги :) . Помогнете ми за да мога и аз да стартирам .
Сайта ще представлява нещо смесено между jobs.bg и бюрото по труда :) . Идеята е да се се регистрират фирми и работници като връзка между тях ще става ,чрез собствениците на сайта, т.е. Фирма търси определ вид работници в определена държава в определен град. Пуска заявка като опишат точно какво търсят. Тази заявка се взема и спрямо нея собствениците на сайта търсят чрез филтриране работници за да им предложат работата.
Примерно: Софтуерна фирма търси пхп дев за София. Пуска заявка (заплащане ,време на заетост и др.). Сайта от своя страна вижда заявката и започва да търси работници по зададените критерии за да им предложи тази работа. Намира 1-2-3 ма и се свързва с тях. Търсенето на работници ще става ръчно , понеже не трябва да има връзка между фирмата и работника. Все пак става дума за посредничество. :)
И така. Ще има два вида регистрация. За фирми и за Работни. Другото което трябва да има е multi languages. Сайта да е преведен на 4-5 езика. (Български , Английски, Сръбски, Руски, Румънски и може би още 1-2 ). Това трябва да става автоматично, като локализира в коя държава сте. Също така трябва да има страница за филтриране на работиците и за филтриране на фирмите, понеже ще има възможност да се предлагат работници на фирми ,които не са пуснали заявка. Филтрите ще са: Да се намира работника по области , пощенски код или нещо подобно, по рейтинг и може би на по-късен етап ще се добавят и други филтри.
Работниците ще имат опростена профилна страница: Обща информация за работника , промянан а профила , смяна на парола, изтриване на профила. Работника не може да пуска заявка за работа, само фирмите ще могат това.
Мисля ,че е това на първо четене :) .
Технологиите които ще ползвам са: Laravel , php, html ,css , js , Mysql .
ПС: От мен се очаква също така освен да направя проекта и да го деплоуйна . Закупуване на хост и домейн. И в бъдеще съпорт :)
Кажете сега според вас как бихте го направили , какво бихте ползвали и каква цена би подхождала за проекта :)
Нищо не казвате...
Нямам идея за цената, но на твое място бих потърсил оферти от други хора, които могат да свършат същата работа. Така ще се ориентираш за пазара.