Професионална програма
Loading...
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Относно достъпността на ресурсите от обученията

Здравейте,

От скоро забелязах, че има някаква нова политика по отношение материалите от курсовете и тя е, че се изисква студентът да е записан за дадения курс, за да ги достъпи. Това важи за всички ресурси, включително видеа и презентации.

За мен лично това е доста досадно, още повече, че видеата така или иначе са налични в YouTube, а другите ресурси не е невъзможно да се вземат през SVN-a на СофтУни. Не искам да се записвам за всички курсове, от които се интересувам; причините са различни.

Въпросът ми е - не е ли това стъпка назад от гледна точка на философията на университета за безплатно и достъпно образование? При положение, че навсякъде по сайта нещата са направени така, че на потребителя да му е лесно да се регистрира, запише за курс и т.н., защо се слагат такива спънки пред учебните материали?

Тагове:
27
Въпроси за SoftUni
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Преди няколко месеца бях пуснал подобна тема за конкретен курс. И на мен не ми харесва ограничаването на ресурсите и посоката на развитие избрана от Наков, но това си е негова работа. Като бивш студент на академията (вече завършил и реализирал се) влизам от време на време в сайта да потърся някоя интересна тема за четене например, но удрям на камък защото повечето ресурси вече за заключени за незаписани хора. Често се случва и на завършили курсове все още да са с ограничен достъп, явно само по форумите пишат че ще бъдат отворени но дефакто това не се случва. Жалко явно трябва да си търся материали по темите, които ме влекат  на други места .. това само отдалечава още повече завършилите студенти от академията ;)

1
12/09/2017 18:02:10