Задача по C#
Колеги имам задача, която малко ме измъчи. Бихте ли ми помогнали малко?
ЗАДАЧА:
Фирма "Състезания ООД" организира олимпиада по информатика "България програмира 2012". След края на олимпиадата и събиране на резултатите информацион- ната система отказва. Помогнете на организаторите да направят класирането, като със- тавите програма, която:
1. Въвежда и контролира цяло неотрицателно число N, определящо броя на със- тезателите, като те не са повече от 1000. За всеки състезател се въвежда следната ин- формация: име и фамилия (знаков низ не по-дълъг от 50 символа), град (знаков низ не по-дълъг от 20 символа), училище (знаков низ не по-дълъг от 30 символа), резултат от състезанието (цяло неотрицателно число).
2. Извежда списък с информацията за всички състезатели като за всеки от тях се извежда на отделен ред последователно: име и фамилия, град, училище и резултат от състезанието. Данните трябва да се отпечатат в следния формат:
Георги Иванов, Пловдив, СОУ "Паисий Хилендарски", 32 точки
Списъкът трябва да бъде подреден низходящо по резултат от състезанието.
3. Въвежда град (знаков низ не по-дълъг от 20 символа). Извежда в по-горе опи- сания формат участниците от този град подредени лексикографски в нарастващ ред по име на училище, като участниците от едно и също училище се нареждат в низходящ ред по резултат от състезанието.
4. Извежда списък състезатели от училищата, в името на които се съдържа СОУ и чиито брой точки надхвърля средния брой точки на състезател за олимпиадата. Спи- съкът да бъде изведен във формата от точка 2.
Много благодаря. Не бях се сетил така. Страхотно!