Професионална програма
Loading...
Deyanova avatar Deyanova 74 Точки

Конференцията UX Sofia 2018 ще се състои на 7-ми, 8-ми и 9-ти ноември

За 8-ма поредна година Лукрат организира и ще проведе международната конференция UX Sofia 2018 и за първа година SoftUni Creative e медиен партньор на събитието.

Събитието е във формат 2:1, или 2 дни тренинги на 7 и 8 ноември и 1 ден семинар с вдъхновяващи презентации и присъствие на сцена на топ експерти по UX дизайн и потребителското взаимодействие.

Обученията са с малко теория и много работа по групи, споделяне на примери от практиката и реални казуси под мотото DOUX!

Витали Фридман от Smashing Magazine ще се развихри на тренинга с Малки сладки трикове от килера на електронната търговия, който ще изтръска, за да демонстрира трикове и опит как да не изпускате клиенти. Но, напротив, да ги задържате по-дълго време на сайта и ги мотивирате да пазаруват с удоволствие и усещане за добре свършена работа. Сред примерите ще бъдат и хитрини как клиент може да мине в категорията „лоялен клиент“.

Димитър Симов и Екатерина Митова от SAP България ще направят тренинг за Проектиране на чатбот взаимодействие - много нова и топ тенденция за взаимодействието човек – машина. Сред упражненията ще бъдат примери за проектиране на естествено взаимодействие, което не чупи разговора, какви инструменти е подходящо да се ползват и как се тества чатбота, за да се провери дали той е ефективен.

Ерик Райз ще покаже защо не бива да се пренебрегва обратната връзка от потребителите, защо един добър проект не  може да си позволи да не направи UX проучване и кои са най-подходящите и лесни техники на тренинга Да спретнем проучване с потребители с ограничен бюджет.

Какво е карта на потребителското взаимодействие, как се прави и за какво се използва ще бъде демонстрирано с Да построим карта на потребителското взаимодействие с Дийн Шустер. Лекторът ще покаже казуси от своята практика как картата се оказва изключително полезен инструмент за комуникация на даден проект в екипа и всички заинтересовани страни, без да бъдат забравени интересите и ползите както за потребителите, така и за бизнеса.

UX Sofia традиционно ще завърши с целодневен семинар на 9 ноември. Сред темите са проектиране на адаптивен дизайн, дизайн мислене за дизайнери, изграждане на чатбот, как да отговорим на очакванията на потребителите и не ги фрустрираме по сайтове си, като избегнем елементарни грешки, толкова сладки за допускане и незабележими за нас като създатели, но така очевидни за потребителите.

И тази година по време на семинара на 9 ноември ще бъдат раздадени награди за участниците от партньорите на събитието и организаторите – Лукрат:

  • 60 дни безплатен тест лиценз за Proto.io. за всички участници;
  • 1 едногодишен безплатен лиценз разигран на томбола;
  • 6 лиценза разиграни на томбола от Sketch.
  • 1 безплатно участие за тренинга Virtual Reality UX на 6 декември;
  • 30% отстъпка за участие в тренинга Virtual Reality UX на 6 декември;
  • 1 безплатно участие за семинар на UX Sofia 2019 г. 

За повече информация тук.

0
SoftUni Creative 24/10/2018 18:47:42
DaisyG avatar DaisyG 12 Точки

Има ли вариант да се участва като наблюдател, за все още неопитните?

0
Deyanova avatar Deyanova 74 Точки

Здравейте, може да се свържете с организаторите и с тях да коментирате какви са точно възможностите за участие - http://www.lucrat.net/.

0