Професионална програма
Loading...
RazielVonChronos avatar RazielVonChronos 4 Точки

Защо Judge не ни дава входовете при тестване на решенията ни?

Привет, видях че не само аз се нервирам на това че докато си решавам задачите не мога да си проверя input-а на който тестовете ми гърмят, но никъде не видях реален отговор ЗАЩО.
Целенасочено ли е и обсъжда ли се поне да се увеличат броя на показаните Inputs защото найстина губя по 30-40 минути  и да хващам диабет защото кода ми се execute перфектно на Zero Test където показва input-а но ми гърми на долните и си нямам и на идея защо :(
Така де, стигнал съм до Technologies Fundamendals (PHP), мисля че ми е рано за антидепресанти.
С много любов, Киров :P ^^

0
Предложения и проблеми 07/11/2018 01:54:55
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

идеята е,да свиквате да мислите за border cases. Защото идва някои и ви казва примерно иска софтуер за изчисляване на заплатите. И вие правите основна логика,обаче изтървавате моменти като бонус за време,отработени часове и тн. И става грозно.

Да дразнещо е да изнервящо на моменти,но помага и в един момент като свикнете започвате сами да се пазите от edge cases. Да пишете код които,работи в всяка ситуация а не само затова което ви е дадено като пример. Защото и това се случва. Пишеш код и 2та ти 0 теста локално и в Judge минават всичко друго гърми, защото си hardcode-нал някои неща.

 

1
comsworld avatar comsworld 4 Точки

Не съм съгласен с мнението.

Ако имате опит в процесите на софтуерната "фабрика", сами си помислете как ще реагира един програмист когато QA му върне кода с обяснението "Тестове 1,5 и 110 не минават" без да му предоставят Test Cases с които той сам да си "дебъгне" кода.

Качете си тестовете и не дразнете хората!

1
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

значи в 90% от случайте няма да имаш QA или тестове първо и второ като се счупи нещо при клиента,и тои ще доиде и ще ти каже ами това става еди как си. И ти няма да можеш да го възпроизведеш и почваш да се чудиш.. Така че да илюзийте са хубаво нещо ....

А идеята на тея тестове е да се научите да пишете качествен код.Ако имате входовете може да хардкоднете нещата и толкова

1
08/11/2018 22:08:35
comsworld avatar comsworld 4 Точки

Идеята е да се научим на нещо, тези които "хардкодват" задачи, ще си берат последствията.

С убочителна цел, на мен лично би ми помогнало да видя тестовете когато нещо се оплеска, така ще си оправя решението. Вместо да се лутам два часа да отгатвам тестове мога да науча нещо ново.

Или като не може входа, поне да виждаме изхода.

0
wileEcoyote avatar wileEcoyote 23 Точки

За Обучителна цел имаш примерите, който са безкрайно детайлни. Ако има грешки има лектори ,форум и цял интернет на разположение.  Нагласата да се внимава за граничнте случай за мен е напълно правилна. Допълнително само с времето отделено в залата и за домашните едва ли ще станем програмисти. Какво ще правиш когато намериш задача в интернет за упражнение без налична  проверка?
Да не говорим за задача на реално работно място.

0