Concatenate Data проблем
Здравейте,
Пиша си кода :
function concatenateData(firstname, lastname, age, city) {
let result = `You are ${firstname} ${lastname}, a ${age}-years old person from ${city}.`;
console.log(result);
}
concatenateData( Maria, Ivanova, 19, Pleven);
И ми дава изход:
You are ${firstname} ${lastName }, a ${age}-years old person from ${town}.
Пробвах варианти на кавичките, пробвах да сложа данните на Мария в кавички , просто не извиква функцията с тези данни, които залагам.
Също така пробвах за всеки аргумент да направя променлива, пак не става.
Помогнете
Здравейте, специално за JavaScript в Judje системата, ако искате да Ви признае задачата и да Ви даде 100/100, то никога не трябва да извиквате функцията. Моля, имайте го предвид при по-нататъшно използване на Judge системата с JavaScript. Разбира се не е така в конзолата или в Visual Studio. Там винаги трябда да извиквате функцията за да не ви се счупи програмата.
С кода Ви до тук:
let result = `You are ${firstname} ${lastname}, a ${age}-years old person from ${city}.`; // външните кавички се намират под Esc)
console.log(result);
}
Judge ми даде 100/100.
А специално за Visual Studio или за конзолата програмата работи с пълния код заедно с извикването на функцията:
let result = `You are ${firstname} ${lastname}, a ${age}-years old person from ${city}.`;
console.log(result);
}
concatenateData("Maria","Ivanova",28,"Sofia") // Maria, Ivanova и Sofia са текст (т.нар стринг) и при извикването на фунцкията concatenateData се подават в кавички, а age е число и за това е без кавички.
Сетих се и още нещо за кавичките в JS. JS не прави разлика между единични или двойни кавички. Важното е ако започнете с единични да си завършите стринга с единични или ако започнете с двойни да си завършите с двойни. Причината е, че ако програмата запомни един вид кавички,то впоследствие си очаква същия вид кавички за да приключи.
Поздрави и простете за намесване ми в темата Ви със скромните ми познания по Java Script. :)
Здравейте, благодаря на всички за отговорите. Проблема беше във вида кавички, които ползвам. Решено е.