Професионална програма
Loading...
kkaraivanov avatar kkaraivanov 427 Точки

Здравейте Ogito10 и nickwork . Сега се прибрах и видях дискусията. nickwork  поздравявам те за поредния правилен отговор с който помагаш. Аз задйлбочих малко във въпроса на колегата и направих тестове на задачата. Явно в ъпдейта на "Съдията" са пооправили някои проверки в CLR-a или рефлекшън-а. Прави ми впечатление, че тази задача е от лаб-а на първите лекции и все още не е обяснено за форматирането.... т.е. колегите трябва да задълбаят в материята за неща, които не знаят че съществуват. Имам в предвид, кода на колегата минава без "F" форматиране на дабъл, което преди си беше Ок, също така минава и със стригово форматиране, което предполагам не е споменавано. Ето и кода със стриг формата......

using System;

namespace PetShop
{
  class Program
  {
    static void Main(string[] args)
    {
      double dogCount = double.Parse(Console.ReadLine());
      double animallCount = double.Parse(Console.ReadLine());

      double dogPrice = dogCount * 2.50;
      double animallPrice = animallCount * 4;

      double totalPrice = dogPrice + animallPrice;

      // Console.WriteLine($"{totalPrice.ToString("#0.##")} lv.");
      Console.WriteLine($"{String.Format("{0:0.##}", totalPrice)} lv.");
    }
  }
}

Преди известно време в курса C# Databases Advanced срещнах подобна задача. Judge не даваше 100/100 заради стриг форматирането на променливите до определения знак. Като срещнеш в условието изискване до първи втори или трети знак, като първа стъпка полваш {double:fN} и от там на татък забиваш от грешки, а отговора е елементарен - String.Format("{).

nickwork впечатлен съм от отговорите които даваш. Работя над собствин проект с MVP за WinForm и DDD за архитектура на приложението за да мога да го мигрирам, и те моля, ако си Ок с натоварването и времето, да ми пишеш във фейсбук или на този емайл за обмяна на контакти. Имам нужда от мнение когато кача кода в нет-а и бих оценил твоето. Благодаря предварително.

0
20/09/2020 00:26:39