МТМ Колеж - Сериозни разминавания с първоначалната информация
Здравейте колеги,
Току що разговарях с информационния център на МТМ колежа и съм меко казано БЕСЕН от информацията, която доста нахално ми съобщиха от там.
първо: оказва се, че ще се водим две години при МТМ и една година при СофтУни, което означава че две години ще плащаме високата такса при тях. Първоначално беше обявено 2 години в Софтуни и една в МТМ.
второ: оказва се, че семестриалната такса не е 700лв, както е обявено на сайта на МТМ, а е 810 лв. Семестърът е три месеца.
трето: оказва се, че студенти от софтуни могат да запишат единствено и само редовна форма на обучение, което е в сериозно протиоворечие с изнесената от представителите на МТМ информация на 16ти април на семинара
четвърто: Оказва се, че можело да се запишем само до 31.05, но по някакво изключение можело максимум до края на тази седмица да направим записване. На семинара информацията беше, че можем да се запишем през септември
МОЛЯ, за официална позиция на СофтУни по горните точки!!!
PS. Знам че има две други теми по въпроса, но те не обхващат всички аспекти на проблема и не завършват с официална информация.
Много благодарим за точната и подробна информация. Моля ви само да разясните защо на представянето на МТМ колежа, те обявиха, че двете години докато учим паралелно и тук в СофтУни и при тях ще плащаме такса 50лв, а сега променят тази точка??? Сигурна съм, че много от колегите ги вълнува този въпрос. Да не говорим, че за мен лично тази такса(720лв) за задочно(онлайн или както там го наричат) обучение е неосновано висока.
П.П. Гледах отново видеото и немуниемо изникват въпроси.
Относно формата на обучение - те обявяват програма, която е изцяло онлайн, дори и изпитите. Наричат го Дистанционна форма на обучение- такава обаче в техния сайт не съществува. И наблягат на това, че тази форма е един вид специално за нас и благодарение на партньорството на СофтУни с тях. Всъщност каква форма на обучение ще бъде за нас?
Относно таксите- ми се иска да допълня, че няколко пъти във видето се споменава, че ДВЕТЕ години докато сме при вас и при тях паралелно таксата ще е 50лв. Освен това обявяват такса за РЕДОВНО обучение цитирам "около 700лв" и че задочното е цитирам "със около 150лв по-евтино".
Сигурна съм, че всичко това е неприятно и за вас толкова колкото и за нас. Молбата ми ако може да ни дадете разяснение по тези въпроси. Поне за мен тези въпроси ще бъдат решаващи дали да остана при тях или да отида и да се отпиша.
Ще помоля само за разяснение относно срока за кандидатстване (до 6 октомври) и подаването на документи (в периода 7-10), т.е кандидатсването всъщност е избора на MTM в уеб формата, която разпратихте по email и трябва да се извърши до 6-ти октомври, а подаването на документите (какви точно - диплома, лична карта, снимки, нещо друго?) ще става от 7-ми до 10-ти? И съответно къде в МТМ или в SoftUni?
Искам да задам следния въпрос:
Ако през учебната 2014/2015 г. съм ученик в 12 клас мога ли да се запиша в МТМ колеж, а дипломата си за средно образование да представя през октомври 2015 г.?