[Exam] JS OOP - 12,15.11.14 - решения
Здравейте, колеги.
От тук можете да си изтеглите изпита с авторското решение и тестовете:
http://svn.softuni.org/admin/svn/javascript-oop/October-2014/JS-OOP-Exam-Travel-Agency.zip
Здравейте, колеги.
От тук можете да си изтеглите изпита с авторското решение и тестовете:
http://svn.softuni.org/admin/svn/javascript-oop/October-2014/JS-OOP-Exam-Travel-Agency.zip
Какви креденшъли трябва да използваме, за да видим файла?
Аз ще се престраша и ще си изкажа пръв мнението.
Изпита беше лудница, както обикновенно задачката беше интересна и пълна с ужас.
Закъснях и невидях обясненията, сигурно са казали, че има метод за форматиране на датите :) 1 час само с това се мъчих.
За валидациите като цяло колегите се бяха погрижили в други теми из форума (не ги ползвах и се прецаках)
От към ооп беше супер, един клас написан върнат. Само пишеш и връщаш и ти твоите класове, по масовата паника може да се съди, че хората не видяха pattern-a.
В последните 10 мин се опитах да валидирам нещо за някоя точка бонус и от 30 редуцирах резултата си на 20 :D
Като цяло извода от изпита: Трябва да се абстрахираш от judge-a и да се фокусираш над задачата си. Още по C# си го бях казал пусти инат да видя зелените чекери. Просто загубих много време в правене на много глупости.
На мен проблема ми беше с опшънал параметрите и с то стринг мазах здраво само да видя резултат (повече няма да правя така :D)
Един въпрос: toString-a на Cruise-a май беше сбъркан, просто нямаше по зиро тестовете стартинг док който да се изписва.
Не стигнах до филтъра, сега ще си поиграя.
Има го във вторият тест - "* Cruise: name=Transatlantic cruise,start-date=2-Jan-2015,end-date=16-Jan-2015,price=1778.00,transport=cruise liner".
Наистина не го виждам.
name=Transatlantic cruise,
start-date=2-Jan-2015,
end-date=16-Jan-2015,
price=1778.00,
transport=cruise liner
На кой ред пише starting dock ?
Аз нямам въобще имплементиран toString() на Cruise и имам 100 точки.
Май има проблеми с judge системата, тъй като на резултати се виждат само 36/198, а мен ме показва с 0. Иначе изпита не ми се стори труден, но както колегата и аз се занимавах с глупости само и само , за да видя зелените черти. Имах представа как да довърша задачата, но не ми стигна времето.
Не ми дава да го изтегля ..
Edit: Оправих се. :)
А ще се пусне ли за практика и задачката от 12-ти?
Едит: вече е пуснато, мерси ^^
И понеже още няма качени тестове и авторско решение, ако на някой му е интересно, може да погледне моето решение за 100 точки в Judge на задачата Training Center от сряда - GitHub. На изпита бях пропуснала след изтриване на трейнър да сетна името му за не-уникално в другия масив, заради което не се създаваше нов трейнър ако е имало такъв сьс същото име и е бил изтрит:
_uniqueTrainerUsernames[_trainers[i].getUsername()] = false;
Другият тест, който не минаваше беше заради банална проверка за integer - имах такава в един от първите събмити в системата и даже конкретният тест мина, но гърмеха други неща и по някаква причина бях сметнала, че това е overkill и я махнах, та до края на изпита не се сетих, че е там точно проблема и изобщо не забелязах, че този тест е бил зеленичък по едно време :D
Има какво да се подобрява по самият код - да се изнесат константи, например и т.н. Май даже някъде си намерих ексепшън, в който се среща думичката "Estate"... :D но просто не остана време за такова изчистване.
Юле, може ли да качиш и условието, ако го имаш в електронен вариант, защото в Judge-a го няма. Мерси.
Ооу, вярно. Ами нямам го в електронен вид. Чакаме да го качат тогава :)
(y)
Иначе вече ги има в страницата на курса тук.
student
student
Много благодаря :)