Loading...

Как след 12 години в телеком индустрията Любомир Георгиев решава да стане програмист

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Как след 12 години в телеком индустрията Любомир Георгиев решава да стане програмист

Представяме ви Любомир Георгиев - един от успешните курсисти на СофтУни. Днес ще ни разкаже защо избра да се насочи към сферата на програмирането и ще сподели малко повече за историята си със СофтУни. Вижте вдъхновяващото интервю, което проведохме с него:

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си :) 

Здравейте! Казвам се Любомир Георгиев и съм семеен с три деца. В момента работя като .NET developer в DevOcean Solutions. Имам магистърско образование като Радио Инженер от ТУ-София и преди да започна като програмист съм работил 12+ години в телеком индустрията – Глобул/Теленор, а преди това съм работил около 3-4 години в телевизионната индустрия, докато бях студент. Гимназиалното ми образование е от ЕТУ-ЕС. Но преди повече от 20 години програмирането НЕ ме грабна и вложих силите си на друго място.

Как научи за СофтУни и как започна историята ти с нас?

Преди около 3-4 години, когато отворих книгата на Наков за C#, и програмирането буквално ме погълна. Тогава колеги ми споделиха и за СофтУни и записах Programming Basic with C# - Sep 2017, и оттогава до ден днешен записвам различни курсове и се старая непрекъснато да се развивам.

Остана ли доволен от обучението си при нас и кои курсове си минал (или цялостна програма?)?

Преминал съм през Programming Basic with C#, Programming Fundamentals, Software Technologies, Database Advanced - Entity Framework, Database Basic MsSQL, C# Web Development Basics, C# MVC Frameworks - ASP.NET Core, Data Structures , Algorithms, C# Masterclass, Math Concepts for Developers (Python). В момента карам Data Science. Много съм доволен от програмата на SoftUni и съм на мнение, че е едно чудесно място, където можеш да научиш ужасно много неща, ако имаш желание. През цялото време, докато съм карал даден курс, съм гледал лекции и правел упражнения от други курсове. Всъщност може би съм изгледал лекциите и направил упражненията от поне двойно повече курсове, но съответните други изпити все още не съм положил. За мое съжаление времето никога не стига и балансирането м/у семейство, работа и т.н. никога не е било лесна задача.

Защо избра именно сферата на програмирането за своето развитие?

Бях малко отегчен и разочарован от сферата в която работех последните 12 години. Като ученик малко се бях занимавал с програмиране и реших да се пробвам в една от сферите, около които се вдига най-много шум последните години. За мое голямо изумление основните концепциите не се бяха променили и доста лесно минах началната фаза, но след това ставаше все по-трудно и по-трудно, но всяко „трудно“ нещо ставаше елементарно, след като вложиш съответното време в него. След това идваше другата „трудност“, която след време се превръщаше в рутина и т.н. Това пътешествие е чудесно и го пожелавам на всеки, който иска да върви по него.

Какъв съвет би отправил към всички бъдещи програмисти?

Да не се ограничават до нещата, които им предават преподавателите, а непрекъснато да четат/слушат/кодят още и още.
--

Не пропускайте възможността да започнете да пишете и своята успешна история в света на програмирането! Запишете се за цялостната програма по софтуерно инженерство, която с цялостна практическа насоченост и топ преподаватели ще ви даде всички необходими знания, с които да стартирате успешното си професионално развитие като програмист. Очакваме ви!