Loading...

Пътят от счетоводството до превръщането в успешен програмист - Йоханес Богосян

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Пътят от счетоводството до превръщането в успешен програмист - Йоханес Богосян

Представяме ви Йоханес Богосян, който е част от завършилите и успешно реализирали се курсисти на СофтУни. Днес ще ни разкаже историята на своето кариерно развитие и ролята на СофтУни в пътя, който извървява. Вижте вдъхновяващото интервю, което проведохме с него:

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си :)

Здравейте, казвам се Йоханес Богосян и по образование съм бакалавър по счетоводство и контрол. Програмата по софтуерно инженерство на СофтУни ми помогна да се реализирам като програмист. Докато бях студент в СофтУни, започнах работа като стажант в една софтуерна фирма, също така и преподавах Programming Basics with C# в Пазарджик, след това започнах като джуниър фул стак програмист в SbTech в София, като работих там година и половина, в момента от 7 месеца съм програмист в Scale Focus.

Как започна историята ти със СофтУни и как научи за нас?

Историята ми със СофтУни започна, след като половин година неуспешно си търсих работа или стаж като счетоводител и случайно попаднах на реклама на СофтУни в една от социалните мрежи. Реших да опитам и оттогава не съм съжалил нито веднъж за решението си.

Какви са впечатленията ти от програмата на инициативата „Софтуерен университет“?

СофтУни предлагат курсове на наистина професионално ниво (преди да се запиша да уча там, нямах никаква представа какво е програмиране.) Разполагат с лектори на световно ниво, а програмата им е почти изцяло практически ориентирана (има екипни проекти, индивидуални), благодарение на което изграждаш солидно портфолио, докато се учиш.

Какво се промени за теб, след като започна програмата, помогна ли по някакъв начин в кариерното развитие?

Доста неща се промениха за мен. Успях да се реализирам в професия, за която не знаех нищо, преди да се запиша да уча в СофтУни, освен това проектите, които разработвахме по време на обучението (било то отборни или индивидуални), ми помогнаха да изградя солидно портфолио, с което да кандидатствам за работа.

Можеш ли да дадеш съвет към бъдещите курсисти на СофтУни?

Единствения съвет който си струва, според мен, е - колкото и да е трудно, не се отказвайте, наградата определено си заслужава, а ще бъде трудно, но нищо хубаво не идва лесно. J

Ако историята на Йоханес ви е вдъхновила и сте готови да се потопите в сферата на програмирането - направете го, като се включите в цялостната програма по софтуерно инженерство! С практически-насочена методология на преподаване и знания, идващи от топ практици в областта, ще трупате ценни умения по възможно най-ефективния и приложим в реалната работна среда начин. Не се колебайте - очакваме ви, за да ви помогнем да започнете своето стремително пътешествие по пътя на успеха! :)