Loading...

2020 - година на предизвикателства и успехи за СофтУни

avatar Румен Янев 5 минути
2020 - година на предизвикателства и успехи за СофтУни

Краят на 2020 година е може би най-дългоочакваният край на година през последното десетилетие за повечето хора. Много хумористични колажи, картинки и статуси изпълниха онлайн пространството и донякъде има защо. Годината бе предизвикателство за всички ни, но както знаете, ние обичаме предизвикателствата и намираме начини да се справим с тях и да помогнем на другите да направят същото.


За СофтУни 2020 беше специална година и тя ще остане в историята ни завинаги, навявайки ни спомени за емоции, препятствия, притеснения, вълнения, успехи, уроци… Вижте защо в следващите редове:

Година на адаптации

2020 година със сигурност доказа едно – стойността на дигиталните знания, практическите умения и опит. Непредвидената пандемична обстановка несъмнено засегна всички ни, но няма как да отречем, че се яви и като катализатор за развитието на технологиите. Не напразно съоснователят на СофтУни - Светлин Наков, сподели следното:  


„Бизнесът се наложи да се адаптира за неприсъствена работа: дигитализация, промяна на бизнес моделите, увеличаване на онлайн присъствието си, отдалечена работа за служителите. Образованието в цял свят преминава постепенно към хибриден модел: присъствено + онлайн, както е и при бизнеса, разпределени в различна пропорция, според възрастта на обучаемите и според спецификата на изучаваната материя. Инструментите и ресурсите за дистанционно обучение се подобряват, а учителите и преподавателите усвояват все по-добре методите за работа в онлайн среда.“

Година на съпричастност

Не само успяхме да се адаптираме, но и се доказахме като обществено полезна институция. Ние предложихме редица безплатни обучения и семинари, с които стимулирахме развитието и усъвършенстването на хората в една кризисна ситуация. По време на извънредното положение стартирахме курсове за безработни, безплатни курсове Programming basics, Marketing basics и Design basics,  безплатни събития, целящи да насърчат младежите към усвояване на знания и умения в сферите на програмиране, дизайн и криейтив и дигитален маркетинг в събития като СофтУниада, SoftUni Fest, Code Wizard, SoftUni Quiz, както и академията на Coca-cola. Подтикнахме ги да не губят надеждата си, а вместо това да инвестират допълнителното свободно време в нещо истински значимо. С това също така осигурихме възможността на хиляди хора да използват момента да се преквалифицират или да обогатят вече наличните си умения, в полза на текущата им работна позиция или развитие на собствен бизнес.

Година на узряване

Всички сме чували, че първите 7 години са най-важни и ето, че тази година ние успешно достигнахме до това свое така дългоочаквано узряване! От създаването на СофтУни стартирахме с цялостната програма по софтуерно инженерство, а днес вече предоставяме и утвърдени професионални програми по дигитален маркетинг, дизайн и криейтив. Стартирахме курсове за програмиране за деца и отворихме първата частна гимназия по дигитални науки. През тези 7 години ние проведохме над 700 обучения и над 1100 семинара и събития. Видео уроците ни наброяват повече от 14 хиляди, а общото им времетраене е над 54 хиляди часа. Имахме невероятното щастие да сключим над 200 партньорства с водещи компании в България и да създадем общност, включваща повече от 200 000 души. Успешно стъпихме и на международна почва, като в момента работим и по един от най-големите си текущи проекти – СофтУни Interactive за Румъния. Нямаме търпение да видим какво крие бъдещето за нас, така че крачим все по-уверено напред в него, заедно с прекрасния ни екип, който представлява и двигател за всички тези успехи.

Година на признание

"След цялостната програма на SoftUni Creative започнах да гледам на света около мен с различни очи. Не се колебайте дали сте избрали правилното място. Програмата ще ви даде абсолютно всичко нужно, което ви е необходимо като основа, за да градите и да се реализирате като  дизайнери!" 😊 – Марин Илиев, Мърчъндайзер


Вижте цялата история на Марин на този линк.


"За месеците, в които бях част от цялостната програма на SoftUni Digital, не се почувствах оставена нито веднъж. Целият екип беше отзивчив и приветлив към всички нас. Поздравления и огромни благодарности за отделеното време!" – Стефания Иванова, Digital Marketing Specialist


Вижте пълното интервю със Стефания тук.


"Когато започвах, нямах никаква вяра в себе си, на което дължах слабите оценки в училище и грешният път, който бях поел. Имах 5 двойки за срока по математика, много отсъствия и щях да остана на поправка. След като започнах да уча в СофтУни, видях колко ми е интересно и как се справям отлично. Това се отрази в живота ми и в училище. С много малко усилия  повиших успеха си в гимназията. Учителите и съучениците ми не можеха да ме познаят и се чудеха какво се е променило. Tогава разбрах, че просто трябва да вярваш в себе си. СофтУни те учи не само на програмиране, а и как да мислиш." – Теодор Дончев, Junior Software Engineer


Повече за Теодор научете тук

Благодарим на невероятните си студенти за доверието и хъса да постигат мечтите си, полагайки ключовите стъпки от своето развитие с нас. Нямаме търпение през 2021 година да продължим да споделяме с вас техните вълнуващи истории, изпълнени с вдъхновение, поука и ценни съвети.

Година на проекти

В интервю от 2005 година, Светлин Наков казва, че не обича да се фокусира върху минали успехи, а вярва, че трябва да не спираме да гледаме и да се движим напред. До ден днешен това мислене се е запазило в СофтУни. Ние ценим изминалия път и не спираме да се учим от него, но за следващата година сме заложили да бъдем още по-добри.

За финал споделяме няколко думи и от човекът, заради който всичко работи правилно – Иван Ненков, CEO на СофтУни:

"2020 бе година, която ще бъде запомнена с предизвикателства, през които вярвам, че никой от нас не си е представял, че ще премине. Въпреки трудната и изключително динамична година, всъщност това се оказа и най-успешната такава за СофтУни, което само по себе си говори много за нивото на нашата организация и уникалните хора, които са част от нея. За пореден път постигнахме рекордни резултати за записванията в програмата ни по софтуерно инженерство, дигитален маркетинг и криейтив, което само по себе си е доказателство за това, че продължаваме да предоставяме все повече стойност на курсистите ни, които ни гласуват все по-голямо доверие.


В рамките на 2021 сме подготвили още по-мащабни и професионални обучителни програми, разнообразни курсове на различни тематики в сферата на софтуерното инженерство, дигиталния маркетинг и криейтив. Предстои ни поредна много динамична и вълнуваща година, която ще ни сервира много нови предизвикателства, преудоляването на които ще изкачи организацията на следващо ниво, а нас ще направи по-силни и по-можещи.


Сърдечно благодарим на целия екип на СофтУни и всички преподаватели, благодарение на които успяваме да постигнем всички тези впечатляващи резултати, на нашите курсисти, за това, че се доверяват именно на нас за развитието на своята професионална квалификация, и разбира се на нашите партньорски компании от индустрията, за това, че ни подкрепят и извървяват този път заедно с нас.“