Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Sim0o0na avatar Sim0o0na SoftUni Team Moderator Trainer 567 Точки

[Updated 2019] Как да се подготвите за Programming Basics - полезни съвети и въпроси

Здравейте,

Тази тема съдържа обновена и допълнена  информация относно това как можете да сте добре подготвени за вашият първи курс в Софтуерен университет, а именно Programming Basics. Старата тема, имаща същата цел, можете да разгледате тук.

След като успешно подадете вашата кандидатура, вие ще получите имейл за одобрение ден преди началото на курса. В него ще се съдържа информация относно:
- Залата и групата, в която трябва да се явите, ако сте в присъствена форма на обучение
- Инструкции за инсталация на средата за разработка, която ще ви бъде нужна през цялата продължителност на курса
До получаването на този имейл вие можете да следите инстанцията на курса (страница в softuni.bg; пример). В секцията "Полезни ресурси" можете да намерите гореспоменатите инструкции + полезни линкове към системите на СофтУни и указания за ползването им, както и графика на курса.

1. Ще ми бъде ли нужен лаптоп?
Нужно е да подготвите собствен преносим компютър. Малка част от залите на СофтУни разполагат с настолни компютри, но не се препоръчва да разчитате на тази възможност. Препоръчително е лаптопът ви да има сходни характеристики: 
- SSD >= 120GB
- 8GB RAM
- Процесор i3, i5, i7 поне 5та генерация
- Ако сте Windows потребител, то препоръчителна е версия 10 на ОС
Машина с по-скромни характеристики също би ви послужила, но тогава възможността да изпитате забавяне на работата и несъвместимост от страна на софтуера, който е нужен за курса, е голяма.

2. Как да подготвя лаптопа си за работа по време на курса?
Винаги е добре да дойдете подготвени с предварително инсталиран софтуер. Можете да направите това, като следвате инструкциите, които са прикачени към инстанцията на курса. Ако не се справите с инсталацията, на място в СофтУни по време на лекцията ще присъства асистент, който може да ви окаже помощ. 

3. Как да се подготвя преди началото на курса?
За да сте по-добре подготвени за курса, препоръчително е да разгледате добре инстанцията му в сайта на СофтУни. В нея можете да намерите:
- Полезни ресурси
- Програмата на курса - дати и зали на провеждане
- Информация за изпита (тема във форума) - дата, съдържание
Страницата на СофтУни е обемна и съдържа информация за всички често задавани въпроси:
.- Учебен план - вътрешна програма
- Отворена програма - курсове
- Архив от курсове PB
- Такси и сертификати
- Вашият профил и обученията ви
Важно: Екипът на СофтУни изпраща информация за курса по имейл адреса, който сте въвели в профила си. Следете редовно за нови съобщения като проверявате и СПАМ кутията си.
 

4. Къде да се явя, ако съм записан присъствено?
Информация за залата, в която трябва да се явите можете да намерите в графика на курса в инстанцията. Ако са определени повече групи, имайте предвид, че единствената разлика в занятията е лектора, който преподава. Залите на СофтУни се намират единствено в сградата на Софтуерен университет. Адреса можете да намерите от страницата Контакти. Ако не успеете да намерите вашата зала, можете да се обърнете към колегите на бюро за информация. Можете да стигнете до тях като се качите до втория етаж на сградата, преминете през Game bar и се качите до третия етаж, преминавайки през стъклената врата на заведението.
Строго препоръчително е да не се явявате присъствено, ако сте онлайн студент, защото рискувате да няма място в залата. Можете да се смените формата си на обучение, като се свържете с колегите от информация. Те ще го направят, ако все още има свободни места.

5. Къде и кога ще бъдат излъчвани занятията от курса?
Следете излъчването на живо от страницата на виртуалната класна стая на СофтУни. След като свърши занятието в рамките на 1 работен ден от края му ще бъде публикуван и запис в инстанцията на курса.

Това са основните неща, от които имате нужда и са препоръчителни да изпълните преди да започне курса. Не забравяйте да носите своята мотивация, упоритост и желание за учене, за да осъществим съвместно целите на курса. Очакваме Ви!

Можете да задавате въпросите си тук. За по-бърз отговор ви съветваме да се свържете с нас чрез посочените контакти.

Тагове:
5
Основи на програмирането 11/02/2019 11:38:35 1
tsvetinap avatar tsvetinap 1 Точки

Благодаря за полезната информация! В имейла пише, че трябва да бъдат инсталирани предварително NetBeans и XAMPP, но в наличните версии на XAMPP не е необходимата ни за курса (PHP 7.1.12/32 bit), в линка, който е предоставен (https://www.apachefriends.org/download.html). При такива обстоятелства коя от наличните на този уеб адрес версии да изтелим или можем да изтеглим посочената версия 7.1.12 например от следния линк: https://xampp.soft32.com/ или от друг? Благодаря предварително!

0
donora89 avatar donora89 0 Точки

здрвеите аз няма информация с имеил къде и кога се ходи на обучението как мога да разбере за това благодаря предварително 

0
monika_georg avatar monika_georg 1 Точки

Здравейте, аз започвам курс по Java, но групите са 2 и до сега нямам имейл с информация, в коя съм разпределена. Трябва ли да търся инфо на място или мога да отида произволно в една от двете зали. А по повода искам да честитя празник на всички момичета в академията :)

0
BoryanaH avatar BoryanaH 0 Точки

Здравейте, 

Искам да попитам курсът Programming Basics with C#/ Java/ JavaScript - февруари 2019 изцяло онлайн ли е. Въпросът ми също е и за пробния изпит. Не е необходимо да ходим в софтуни, нали? 

0
Kristin21 avatar Kristin21 0 Точки

Единственно за изпита се ходи .

0
Stani82 avatar Stani82 12 Точки

Понеже не зная къде мога да задам въпроси във връзка с правилата на форума, ще ги задам тук. Извинявам се предварително, ако не пиша, където трябва. Но никъде не видях и съответно не разбрах как се формират точките във форума. Много моля, който е наясно, да ми обясни как става точкуването. До момента имам 3 точки, като не разбрах благодарение на какво ги получих. Също така забелязвам, че мога да оценя положително или отрицателно даден коментар във форума едва, след като съм натрупал 15 точки. Очаквам някой да ми разясни положенията, в които печеля точки или съответно ги губя, ако е възможно и това. Благодаря в аванс! 

0
Gidionov avatar Gidionov 0 Точки

Здравей, точки във форумите се печелят за активност и най-вече ако си дал ясен и конкретен (най-добър отговор) на даден

въпрос или тема. Разбира се, трявда да са на теми свързани с програмиране  и да си бил полезен на някой и най - вече позитивизъм ;).

0
adamdevine avatar adamdevine 0 Точки

Nice Question. and Commenters help to resolve my problem too. Thank you guys.

0
GKemilov avatar GKemilov 0 Точки

И аз това се питах, мерси за въпроса!

0
Xela0049 avatar Xela0049 1 Точки

Здравейте,

Кандидатствах за модула "Programming Basics" за който все още не ми е потвърдено дали съм приет или не, но имам един въпрос в случай, че бъда приет.

Моят компютър е с OS Kali Linux. Това би ли представлявало проблем по време на курса и ще трябва ли да си намеря машина с Windows 10?

Благодаря за отделеното време.

Поздрави,
Алекс

0
johnnydel avatar johnnydel 0 Точки

Great post thanks for posting , if we use free roblox account , it gives a better RESULT .

0
05/08/2019 16:06:15
Pepi11 avatar Pepi11 1 Точки

Здравейте.Имам един въпрос относно Java Oracle JDK.Лиценза му е нов и не знам точно кой да си сваля?А другите Java са различни.

0
Sevdana avatar Sevdana 1 Точки

Здравейте на всички :)

Опитвам се да отворя файловете с Лаб - Условия и ми дава грешка: "cannot be open because there are problems with contents".  Пробвах с няколко различни файла. Някакви идеи какво да предприема?

 

Благодаря!

 

0
Yordan_Iliev_Petrov avatar Yordan_Iliev_Petrov 1 Точки

Здравейте,

Записах се на Programming Basics with Python - септември 2019  и започнах с подготовката, само един въпрос ми възникна при  инсталацията на PyCharm , а той е ,че тази среда за програмиране е платена и дали вие ще ни пратите активационен код или да позлваме Evaluate for Free, но срока на безплатното ползване е  само  30 дни, а курса 60 дни.

С нетърпение чакам вашият отговор.

Поздрави,

Данчо

0
meenatibiswal avatar meenatibiswal 1 Точки

Hello, everyone 

The topic is How to Prepare for Programming Basics update 2019

 

Programming is the most sought-after skill today. According to Indeed, “Software Engineer” is the top in-demand position in the industry. Considering the huge demand for skilled programmers, it makes sense for job-seekers to learn to program.

Choose a programming language. Computer programming is done as essentially a set of written instructions that the computer follows (also known as binary coding). ...
Consider C, C++, C#, and related languages. ...
Consider Java or JavaScript. ...
Try Python. ...
Consider PHP. ...
Don't limit yourself to these languages!

 And learn more programming languages from the onineitguru website for Python, Ruby and Angular Js Data science course with Tableau Training   

0
1
mark79 avatar mark79 434 Точки

Може да използваш PyCharm Community Edition

Или най-добре ползвай това

0
Yordan_Iliev_Petrov avatar Yordan_Iliev_Petrov 1 Точки

Благодаря ти за информацията! Успях да го старитрам! 

0
simeon0806 avatar simeon0806 1 Точки

Дали е нужно всеки който се е приявил за испита да участва и в пробния испит?

Защото ми се налага да съм на почивка и няма да мога да участвам. Благодаря предварително!

0
create0 avatar create0 1 Точки

Thank you so much for giving us a informative concpet. I do admire the effort and eager to know more. 

0
1
AJmaster avatar AJmaster 5 Точки

Благодаря за полезната информация!

0
meenatibiswal avatar meenatibiswal 1 Точки

Nice information about programming languages to from onlinitguru from basic to advance level 

For all language Java with Android, Python with Machine Learning, Angular Js, Ruby, C#, data science, and BA, DevOps, Tableau, ServiceNow, etc.

 

0
1
ArunS avatar ArunS -2 Точки

 

Thanks for u great answer .It is helpful for all IT fields student and employee.

Data science I share some topics for question.

-1
1
gauthamcynix avatar gauthamcynix 0 Точки

In my opinion, to prepare for programming, you should have basics. suppose if you are wishing to learn azure. then you should take a course on azure training. so this will help to learn all the concepts in azure technology. then make prepare for building the applications

0