Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Sim0o0na avatar Sim0o0na SoftUni Team Moderator Trainer 567 Точки

[Updated 2019] Как да се подготвите за Programming Basics - полезни съвети и въпроси

Здравейте,

Тази тема съдържа обновена и допълнена  информация относно това как можете да сте добре подготвени за вашият първи курс в Софтуерен университет, а именно Programming Basics. Старата тема, имаща същата цел, можете да разгледате тук.

След като успешно подадете вашата кандидатура, вие ще получите имейл за одобрение ден преди началото на курса. В него ще се съдържа информация относно:
- Залата и групата, в която трябва да се явите, ако сте в присъствена форма на обучение
- Инструкции за инсталация на средата за разработка, която ще ви бъде нужна през цялата продължителност на курса
До получаването на този имейл вие можете да следите инстанцията на курса (страница в softuni.bg; пример). В секцията "Полезни ресурси" можете да намерите гореспоменатите инструкции + полезни линкове към системите на СофтУни и указания за ползването им, както и графика на курса.

1. Ще ми бъде ли нужен лаптоп?
Нужно е да подготвите собствен преносим компютър. Малка част от залите на СофтУни разполагат с настолни компютри, но не се препоръчва да разчитате на тази възможност. Препоръчително е лаптопът ви да има сходни характеристики: 
- SSD >= 120GB
- 8GB RAM
- Процесор i3, i5, i7 поне 5та генерация
- Ако сте Windows потребител, то препоръчителна е версия 10 на ОС
Машина с по-скромни характеристики също би ви послужила, но тогава възможността да изпитате забавяне на работата и несъвместимост от страна на софтуера, който е нужен за курса, е голяма.

2. Как да подготвя лаптопа си за работа по време на курса?
Винаги е добре да дойдете подготвени с предварително инсталиран софтуер. Можете да направите това, като следвате инструкциите, които са прикачени към инстанцията на курса. Ако не се справите с инсталацията, на място в СофтУни по време на лекцията ще присъства асистент, който може да ви окаже помощ. 

3. Как да се подготвя преди началото на курса?
За да сте по-добре подготвени за курса, препоръчително е да разгледате добре инстанцията му в сайта на СофтУни. В нея можете да намерите:
- Полезни ресурси
- Програмата на курса - дати и зали на провеждане
- Информация за изпита (тема във форума) - дата, съдържание
Страницата на СофтУни е обемна и съдържа информация за всички често задавани въпроси:
.- Учебен план - вътрешна програма
- Отворена програма - курсове
- Архив от курсове PB
- Такси и сертификати
- Вашият профил и обученията ви
Важно: Екипът на СофтУни изпраща информация за курса по имейл адреса, който сте въвели в профила си. Следете редовно за нови съобщения като проверявате и СПАМ кутията си.
 

4. Къде да се явя, ако съм записан присъствено?
Информация за залата, в която трябва да се явите можете да намерите в графика на курса в инстанцията. Ако са определени повече групи, имайте предвид, че единствената разлика в занятията е лектора, който преподава. Залите на СофтУни се намират единствено в сградата на Софтуерен университет. Адреса можете да намерите от страницата Контакти. Ако не успеете да намерите вашата зала, можете да се обърнете към колегите на бюро за информация. Можете да стигнете до тях като се качите до втория етаж на сградата, преминете през Game bar и се качите до третия етаж, преминавайки през стъклената врата на заведението.
Строго препоръчително е да не се явявате присъствено, ако сте онлайн студент, защото рискувате да няма място в залата. Можете да се смените формата си на обучение, като се свържете с колегите от информация. Те ще го направят, ако все още има свободни места.

5. Къде и кога ще бъдат излъчвани занятията от курса?
Следете излъчването на живо от страницата на виртуалната класна стая на СофтУни. След като свърши занятието в рамките на 1 работен ден от края му ще бъде публикуван и запис в инстанцията на курса.

Това са основните неща, от които имате нужда и са препоръчителни да изпълните преди да започне курса. Не забравяйте да носите своята мотивация, упоритост и желание за учене, за да осъществим съвместно целите на курса. Очакваме Ви!

Можете да задавате въпросите си тук. За по-бърз отговор ви съветваме да се свържете с нас чрез посочените контакти.

Тагове:
5
Programming Basics 11/02/2019 11:38:35 1
tsvetinap avatar tsvetinap 1 Точки

Благодаря за полезната информация! В имейла пише, че трябва да бъдат инсталирани предварително NetBeans и XAMPP, но в наличните версии на XAMPP не е необходимата ни за курса (PHP 7.1.12/32 bit), в линка, който е предоставен (https://www.apachefriends.org/download.html). При такива обстоятелства коя от наличните на този уеб адрес версии да изтелим или можем да изтеглим посочената версия 7.1.12 например от следния линк: https://xampp.soft32.com/ или от друг? Благодаря предварително!

0
donora89 avatar donora89 0 Точки

здрвеите аз няма информация с имеил къде и кога се ходи на обучението как мога да разбере за това благодаря предварително 

0
WalterJohn avatar WalterJohn 0 Точки

If you are struggling with understanding and writing CIPD assignments and you're looking for some professional writing help, you have come to the right place.

0
johnysins avatar johnysins 0 Точки

Get instant fixes to the toilet flush issues with us at the nominal costs. Contact Commercial Plumbers Near Me to get the quick plumbing solutions now!

0
monika_georg avatar monika_georg 1 Точки

Здравейте, аз започвам курс по Java, но групите са 2 и до сега нямам имейл с информация, в коя съм разпределена. Трябва ли да търся инфо на място или мога да отида произволно в една от двете зали. А по повода искам да честитя празник на всички момичета в академията :)

0
BoryanaH avatar BoryanaH 0 Точки

Здравейте, 

Искам да попитам курсът Programming Basics with C#/ Java/ JavaScript - февруари 2019 изцяло онлайн ли е. Въпросът ми също е и за пробния изпит. Не е необходимо да ходим в софтуни, нали? 

0
Kristin21 avatar Kristin21 0 Точки

Единственно за изпита се ходи .

0
diyana.dolapchieva avatar diyana.dolapchieva 0 Точки

Изпитът е онлайн - пише го .

0
Stani82 avatar Stani82 12 Точки

Понеже не зная къде мога да задам въпроси във връзка с правилата на форума, ще ги задам тук. Извинявам се предварително, ако не пиша, където трябва. Но никъде не видях и съответно не разбрах как се формират точките във форума. Много моля, който е наясно, да ми обясни как става точкуването. До момента имам 3 точки, като не разбрах благодарение на какво ги получих. Също така забелязвам, че мога да оценя положително или отрицателно даден коментар във форума едва, след като съм натрупал 15 точки. Очаквам някой да ми разясни положенията, в които печеля точки или съответно ги губя, ако е възможно и това. Благодаря в аванс! 

0
Gidionov avatar Gidionov 0 Точки

Здравей, точки във форумите се печелят за активност и най-вече ако си дал ясен и конкретен (най-добър отговор) на даден

въпрос или тема. Разбира се, трявда да са на теми свързани с програмиране  и да си бил полезен на някой и най - вече позитивизъм ;).

0
GKemilov avatar GKemilov 0 Точки

И аз това се питах, мерси за въпроса!

0
Xela0049 avatar Xela0049 1 Точки

Здравейте,

Кандидатствах за модула "Programming Basics" за който все още не ми е потвърдено дали съм приет или не, но имам един въпрос в случай, че бъда приет.

Моят компютър е с OS Kali Linux. Това би ли представлявало проблем по време на курса и ще трябва ли да си намеря машина с Windows 10?

Благодаря за отделеното време.

Поздрави,
Алекс

0
Pepi11 avatar Pepi11 1 Точки

Здравейте.Имам един въпрос относно Java Oracle JDK.Лиценза му е нов и не знам точно кой да си сваля?А другите Java са различни.

0
Sevdana avatar Sevdana 1 Точки

Здравейте на всички :)

Опитвам се да отворя файловете с Лаб - Условия и ми дава грешка: "cannot be open because there are problems with contents".  Пробвах с няколко различни файла. Някакви идеи какво да предприема?

 

Благодаря!

 

0
Yordan_Iliev_Petrov avatar Yordan_Iliev_Petrov 1 Точки

Здравейте,

Записах се на Programming Basics with Python - септември 2019  и започнах с подготовката, само един въпрос ми възникна при  инсталацията на PyCharm , а той е ,че тази среда за програмиране е платена и дали вие ще ни пратите активационен код или да позлваме Evaluate for Free, но срока на безплатното ползване е  само  30 дни, а курса 60 дни.

С нетърпение чакам вашият отговор.

Поздрави,

Данчо

0
mark79 avatar mark79 629 Точки

Може да използваш PyCharm Community Edition

Или най-добре ползвай това

0
Yordan_Iliev_Petrov avatar Yordan_Iliev_Petrov 1 Точки

Благодаря ти за информацията! Успях да го старитрам! 

0
rijaz avatar rijaz 0 Точки

There’s a lot of folks that I think would enjoy your content. Please let me know. Thank you. 
RPA Training in Chennai 

0
simeon0806 avatar simeon0806 1 Точки

Дали е нужно всеки който се е приявил за испита да участва и в пробния испит?

Защото ми се налага да съм на почивка и няма да мога да участвам. Благодаря предварително!

0
AJmaster avatar AJmaster 5 Точки

Благодаря за полезната информация!

0
gauthamcynix avatar gauthamcynix 0 Точки

Generally for learning programming basics. You should learn through various tutorials. event the youtube videos also play helps to learn the subject of particular technology basics. For ,  example, if you are preparing SQL. you can choose the SQL course.  similarly, you are planning for blockchain technology. then you can take blockchain training, In this way you can prepare to learn on technologies. 

Oracle has important features like database administration. database management.  in oracle, the programmer has to write a query for database execution process. learn through sql online training

0
27/12/2019 13:24:25
verabg75 avatar verabg75 1 Точки

Здравейте,

имам два въпроса - в профила ми има празно поле за номер на чип с възможност да го въведа. От къде трябва да взема този чип и за какво служи?

Вторият ми въпрос е точките от домашни накрая на курса ли се дават, защото към момента имам 0 точки, а домашните ми са решени?

Благодаря

0
YotoYotov avatar YotoYotov 0 Точки

"Вторият ми въпрос е точките от домашни накрая на курса ли се дават, защото към момента имам 0 точки, а домашните ми са решени?"

Към края на курса се дават.

0
sagarikanev avatar sagarikanev 0 Точки

Nice share. Apart from that, if you follow below given points:-

  1. Get familiar with a programming language. ...
  2. Learn Data Structures and Algorithms. ...
  3. Get your hands dirty with competitive programming. ...
  4. 4. Make a project. ...
  5. Explore.

watch here Today netflix cookies

-1
1
gauthamcynix avatar gauthamcynix 0 Точки

Oracle has a good carrer growth in the data base adminstration. it is good to take oracle pl sql training to learn on oracle technology. similarly, if you are looking over big data then you can choose big data training

0
patsm00re18 avatar patsm00re18 1 Точки

Most important basic elements for programming languages are: Programming Environment. Data Types. Variables. Keywords. Logical and Arithmetical Operators. And try wordscapes free comes with daily challenges.

0