Loading...
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

[Updated 2019] Как да се подготвите за Programming Basics - полезни съвети и въпроси

Здравейте,

Тази тема съдържа обновена и допълнена  информация относно това как можете да сте добре подготвени за вашият първи курс в Софтуерен университет, а именно Programming Basics. Старата тема, имаща същата цел, можете да разгледате тук.

След като успешно подадете вашата кандидатура, вие ще получите имейл за одобрение ден преди началото на курса. В него ще се съдържа информация относно:
- Залата и групата, в която трябва да се явите, ако сте в присъствена форма на обучение
- Инструкции за инсталация на средата за разработка, която ще ви бъде нужна през цялата продължителност на курса
До получаването на този имейл вие можете да следите инстанцията на курса (страница в softuni.bg; пример). В секцията "Полезни ресурси" можете да намерите гореспоменатите инструкции + полезни линкове към системите на СофтУни и указания за ползването им, както и графика на курса.

1. Ще ми бъде ли нужен лаптоп?
Нужно е да подготвите собствен преносим компютър. Малка част от залите на СофтУни разполагат с настолни компютри, но не се препоръчва да разчитате на тази възможност. Препоръчително е лаптопът ви да има сходни характеристики: 
- SSD >= 120GB
- 8GB RAM
- Процесор i3, i5, i7 поне 5та генерация
- Ако сте Windows потребител, то препоръчителна е версия 10 на ОС
Машина с по-скромни характеристики също би ви послужила, но тогава възможността да изпитате забавяне на работата и несъвместимост от страна на софтуера, който е нужен за курса, е голяма.

2. Как да подготвя лаптопа си за работа по време на курса?
Винаги е добре да дойдете подготвени с предварително инсталиран софтуер. Можете да направите това, като следвате инструкциите, които са прикачени към инстанцията на курса. Ако не се справите с инсталацията, на място в СофтУни по време на лекцията ще присъства асистент, който може да ви окаже помощ. 

3. Как да се подготвя преди началото на курса?
За да сте по-добре подготвени за курса, препоръчително е да разгледате добре инстанцията му в сайта на СофтУни. В нея можете да намерите:
- Полезни ресурси
- Програмата на курса - дати и зали на провеждане
- Информация за изпита (тема във форума) - дата, съдържание
Страницата на СофтУни е обемна и съдържа информация за всички често задавани въпроси:
.- Учебен план - вътрешна програма
- Отворена програма - курсове
- Архив от курсове PB
- Такси и сертификати
- Вашият профил и обученията ви
Важно: Екипът на СофтУни изпраща информация за курса по имейл адреса, който сте въвели в профила си. Следете редовно за нови съобщения като проверявате и СПАМ кутията си.
 

4. Къде да се явя, ако съм записан присъствено?
Информация за залата, в която трябва да се явите можете да намерите в графика на курса в инстанцията. Ако са определени повече групи, имайте предвид, че единствената разлика в занятията е лектора, който преподава. Залите на СофтУни се намират единствено в сградата на Софтуерен университет. Адреса можете да намерите от страницата Контакти. Ако не успеете да намерите вашата зала, можете да се обърнете към колегите на бюро за информация. Можете да стигнете до тях като се качите до втория етаж на сградата, преминете през Game bar и се качите до третия етаж, преминавайки през стъклената врата на заведението.
Строго препоръчително е да не се явявате присъствено, ако сте онлайн студент, защото рискувате да няма място в залата. Можете да се смените формата си на обучение, като се свържете с колегите от информация. Те ще го направят, ако все още има свободни места.

5. Къде и кога ще бъдат излъчвани занятията от курса?
Следете излъчването на живо от страницата на виртуалната класна стая на СофтУни. След като свърши занятието в рамките на 1 работен ден от края му ще бъде публикуван и запис в инстанцията на курса.

Това са основните неща, от които имате нужда и са препоръчителни да изпълните преди да започне курса. Не забравяйте да носите своята мотивация, упоритост и желание за учене, за да осъществим съвместно целите на курса. Очакваме Ви!

Можете да задавате въпросите си тук. За по-бърз отговор ви съветваме да се свържете с нас чрез посочените контакти.

Тагове:
5
Programming Basics 11/02/2019 11:38:35 1
tsvetinap avatar tsvetinap 1 Точки

Благодаря за полезната информация! В имейла пише, че трябва да бъдат инсталирани предварително NetBeans и XAMPP, но в наличните версии на XAMPP не е необходимата ни за курса (PHP 7.1.12/32 bit), в линка, който е предоставен (https://www.apachefriends.org/download.html). При такива обстоятелства коя от наличните на този уеб адрес версии да изтелим или можем да изтеглим посочената версия 7.1.12 например от следния линк: https://xampp.soft32.com/ или от друг? Благодаря предварително!

0
1
donora89 avatar donora89 0 Точки

здрвеите аз няма информация с имеил къде и кога се ходи на обучението как мога да разбере за това благодаря предварително 

0
silen04 avatar silen04 0 Точки

Здравейте,

 

Опитвам се да си изтегля Visual Studio обаче, не става и по-точно ,всичко си върви както трябва до момента когато излиза downloaded и под него installed ,те се запълват до край обаче след като се запълнят малко време зарежда getting everything ready и след това прозорчето се затваря автоматично и не излиза това прозорче с workload мисля че се казваше (като имате предвид че имам windows 7). Какво да правя?

0
dZf1aeA-joannayana avatar dZf1aeA-joannayana 1 Точки

You can rely on our top quality and brilliant with top essay writing services simply because have the most reliable and best essay writers. All our writers are graduates from top universities and have many years of experience in custom dissertation writing services UK and thesis writing services. In addition, all the writers are native English speakers and are familiar with your education syllabus hence the reason we assure you that we are well equipped to handle your assignment writing service UK and coursework writing service UK.

0
monika_georg avatar monika_georg 1 Точки

Здравейте, аз започвам курс по Java, но групите са 2 и до сега нямам имейл с информация, в коя съм разпределена. Трябва ли да търся инфо на място или мога да отида произволно в една от двете зали. А по повода искам да честитя празник на всички момичета в академията :)

0
BoryanaH avatar BoryanaH 0 Точки

Здравейте, 

Искам да попитам курсът Programming Basics with C#/ Java/ JavaScript - февруари 2019 изцяло онлайн ли е. Въпросът ми също е и за пробния изпит. Не е необходимо да ходим в софтуни, нали? 

0
Kristin21 avatar Kristin21 0 Точки

Единственно за изпита се ходи .

0
diyana.dolapchieva avatar diyana.dolapchieva 0 Точки

Изпитът е онлайн - пише го .

0
Stani82 avatar Stani82 13 Точки

Понеже не зная къде мога да задам въпроси във връзка с правилата на форума, ще ги задам тук. Извинявам се предварително, ако не пиша, където трябва. Но никъде не видях и съответно не разбрах как се формират точките във форума. Много моля, който е наясно, да ми обясни как става точкуването. До момента имам 3 точки, като не разбрах благодарение на какво ги получих. Също така забелязвам, че мога да оценя положително или отрицателно даден коментар във форума едва, след като съм натрупал 15 точки. Очаквам някой да ми разясни положенията, в които печеля точки или съответно ги губя, ако е възможно и това. Благодаря в аванс! 

0
Gidionov avatar Gidionov 0 Точки

Здравей, точки във форумите се печелят за активност и най-вече ако си дал ясен и конкретен (най-добър отговор) на даден

въпрос или тема. Разбира се, трявда да са на теми свързани с програмиране  и да си бил полезен на някой и най - вече позитивизъм ;).

0
GKemilov avatar GKemilov 0 Точки

И аз това се питах, мерси за въпроса!

0
Xela0049 avatar Xela0049 1 Точки

Здравейте,

Кандидатствах за модула "Programming Basics" за който все още не ми е потвърдено дали съм приет или не, но имам един въпрос в случай, че бъда приет.

Моят компютър е с OS Kali Linux. Това би ли представлявало проблем по време на курса и ще трябва ли да си намеря машина с Windows 10?

Благодаря за отделеното време.

Поздрави,
Алекс

0
Pepi11 avatar Pepi11 1 Точки

Здравейте.Имам един въпрос относно Java Oracle JDK.Лиценза му е нов и не знам точно кой да си сваля?А другите Java са различни.

0
Sevdana avatar Sevdana 1 Точки

Здравейте на всички :)

Опитвам се да отворя файловете с Лаб - Условия и ми дава грешка: "cannot be open because there are problems with contents".  Пробвах с няколко различни файла. Някакви идеи какво да предприема?

 

Благодаря!

 

0
Yordan_Iliev_Petrov avatar Yordan_Iliev_Petrov 1 Точки

Здравейте,

Записах се на Programming Basics with Python - септември 2019  и започнах с подготовката, само един въпрос ми възникна при  инсталацията на PyCharm , а той е ,че тази среда за програмиране е платена и дали вие ще ни пратите активационен код или да позлваме Evaluate for Free, но срока на безплатното ползване е  само  30 дни, а курса 60 дни.

С нетърпение чакам вашият отговор.

Поздрави,

Данчо

0
mark79 avatar mark79 639 Точки

Може да използваш PyCharm Community Edition

Или най-добре ползвай това

0
Yordan_Iliev_Petrov avatar Yordan_Iliev_Petrov 1 Точки

Благодаря ти за информацията! Успях да го старитрам! 

0
simeon0806 avatar simeon0806 1 Точки

Дали е нужно всеки който се е приявил за испита да участва и в пробния испит?

Защото ми се налага да съм на почивка и няма да мога да участвам. Благодаря предварително!

0
AJmaster avatar AJmaster 5 Точки

Благодаря за полезната информация!

0
verabg75 avatar verabg75 1 Точки

Здравейте,

имам два въпроса - в профила ми има празно поле за номер на чип с възможност да го въведа. От къде трябва да взема този чип и за какво служи?

Вторият ми въпрос е точките от домашни накрая на курса ли се дават, защото към момента имам 0 точки, а домашните ми са решени?

Благодаря

0
YotoYotov avatar YotoYotov 0 Точки

"Вторият ми въпрос е точките от домашни накрая на курса ли се дават, защото към момента имам 0 точки, а домашните ми са решени?"

Към края на курса се дават.

0
verabg75 avatar verabg75 1 Точки

Благодаря!

0
Todorov1990 avatar Todorov1990 1 Точки

Здравейте.

Имам следния проблем: на Mac съм и когато искам да въведа от конзолата име и да го отпечата ми дава грешка

 

 

0
Sandhiya avatar Sandhiya 0 Точки

Web design encompasses many different skills and disciplines in the production and maintenance of websites.[url=https://www.tambaramtraining.com/web-designing-and-development-training-courses]web designing  training in tambaram[/url] The different areas of web design include web graphic design; interface design; authoring, including standardised code and proprietary software; user experience design; and search engine optimization.[url=https://www.tambaramtraining.com/digital-marketing-seo-training-courses/digital-marketing-training-in-tambaram-chennai]digital marketing  training in tambaram[/url] Often many individuals will work in teams covering different aspects of the design process, although some designers will cover them all.[1] The term "web design" is normally used to describe the design process relating to the front-end (client side) design of a website including writing markup.[url=https://www.tambaramtraining.com/robotic-process-automation-rpa-training-courses]rpa training in tambaram[/url]
Web design partially overlaps web engineering in the broader scope of web development.[url=https://www.tambaramtraining.com/other-training-courses/tally-training-in-tambaram-chennai]tally training in tambaram[/url]
Web designers are expected to have an awareness of usability and if their role involves creating markup then they are also expected to be up to date with web accessibility guidelines.
 

0
joandavis avatar joandavis 3 Точки

There are reliable ESL Assignment Writing Services that are very popular for students in search of ESL writing services and ESL personal statement writing services. 

0
Sandy13 avatar Sandy13 0 Точки

That is why we do our best to improve the services we provide and make sure we are able to meet our customers’ demands every single time they place an order. Our primary goal is to see our customers thrive both in college and in their professional fields. expert-writers.net

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.