[Homework] C# Basics - Видео решения на домашните от C# Basics май/март 2014
Реших да поизреша домашните от C# Basics курса на видео, с цел да си припомня материала и евентуално да помогна на някой да си доизясни нещата от лекциите :)
Очаквам отзиви :)
Линкове към видеата ще публикувам тук:
Homework 1: Introduction to programming
Homework 2: Primitive Data Types And Variables - задачи
Homework 2: Example Exam - Problems 1-4
Проблема колега е, че do while не е условна конструкция а цикъл :)
В случая ти четеш n незнайно колко пъти, докато не ти дадат стойност по-малка от 0, или по-голяма от 500.Дори това не е точно така, защото знакът ^ е XOR при побитови операции и убии ме, не знам защо изобщо ти дава да го пуснеш по този начин(не съм го пробвал) :)
Същото важи и при четенето ти на числата firstNum и secondNum.Махни тези do while и задачата ти е решена :)
Колега благодаря за бързият отговор. :)
Операторът ^ XOR освен, че е побитов е и булев.
Целта ми тук е да даде False за да излезе от цикъла (True ^ True == False). Пробвано е и цикъла работи. Явно грешката е другаде, но къде ли...
Това не го знаех :D
На второ четене открих още 2 грешки.
You are given a number n and 2*n numbers. Write a program to check whether the sum of the first n numbers is equal to the sum of the second n numbers.
Ти завърташ един цикъл n пъти в който последователно четеш по 1 число за firstSum и secondSum а в задачата се казва, че първите n числа принадлежат към firstSum а останалите към secondSum.Тоест ти трябват 2 цикъла до n, като първия аддва към първата сума а втория към втората.
Втората грешка е, че firstSum и secondSum са int-ове.Казано е, че n може да бъде от 0 до 500 а максималната стойност на всяко число е 500000.Не съм убеден, но мисля, че Int ще превърти при 500x500000 :) Направи го long да ти е мирна главата :)