Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
HristianD avatar HristianD 0 Точки

Помощ при решение на задача С++

Някой може ли да ми помогне с тази задача, и ако може да ми обясни какво всъщност се прави вътре.Ще бъда много благодарен за отделеното време.Трябва да се напише на С++.

 зад.1

Съставете програма, която прочита на входа година и пореден номер на месец от годината, въведени от потребителя и показва колко дни има месеца.

Например:

Enter year: 1999 

Enter month:4

Output: April is with 30 days!

зад.2.

Да се намери сумата от всички делители на едно цяло число въведено от потребителя, като не се включва самото число. (Ако числото е 24, сумата от делителите му е 1 + 2 + 3 + 4 + 6 + 8 + 12 = 36)

Например:

Enter number: 24

Output: The sum of all divisors of 24 is:  36

0
Общи приказки 27/10/2016 22:18:38
StoianDraganov avatar StoianDraganov 3 Точки

На първата трябва да направиш първо една проверка дали годината ти е високосна или не и след това можеш със switch case да провериш за всеки един месец колко дни му съответстват.

На втората задача правиш един for цикъл и от input числото до 1-ца и проверяваш за всяко число от фор цикъла дали при деление на input-a с него, дава остатък нула. И можеш да си направиш една променлива sum и ако числото е делител на input number-a му правиш sum += i, където i ти е променливата, която разглеждаш във for-a. 

Надявам се да съм бил полезен :)   Един съвет от мен. Ако мислиш да се явяваш със c++ на изпита(Programming basics), по-добре недей. По нататък ще ти се наложи да смениш езика по принуда и ще ти е по-трудно да се пренастроиш. Започни от сега да правиш задачите на c#. Казвам ти го от личен опит. :)

0
27/10/2016 21:58:32