Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Pavel_G avatar Pavel_G 0 Точки

Относно математиката, заплатата и напрежението в IT индустрията

Здравейте, от скоро реших да се занимавам с програмиране и се нуждая от някакви насоки. Аз съм 11 клас без никакъв опит в програмирането. Време ми е да се ориентирам към някаква професия и реших да е програмиране, тъй като от малък компютрите са ми страст. Проблема ми е математиката от малък не ми се е отдава и имам доста пропуски. Затова искам да ви попитам дали е нужно да имаш задълбочени познания по математика за да стенеш програмист. Къде се изисква по малко математика в frontend или backend сектора. Има ли голяма разлика в заплащането и напрежението между тях. Решил съм ако избера front end да започна с изучаването на HTML, CSS, JavaScript, jQuery а за back end C#, .NET. Много ще съм ви благодарен ако отделите малко време по тази тема. :)

1
Общи приказки
Sim0o0na avatar Sim0o0na SoftUni Team Moderator Trainer 547 Точки
Best Answer
  1. Вярно е, че голям процент от добрите програмисти имат история и с математиката, но това не бива да те спира. Общото между двете неща е, че математическите алгоритми развиват логиката и подхода към проблемите, което ти помага в програмирането, като имай предвид, че можеш да развиеш тези умения и без тях. 

  2. По-малко писане на алгоритми се иска във Front-endа, като това колко ще е напрежението зависи от търсенето към теб. Разлика в заплащането има, естествено, Back-еnderите вършат по-сложна работа, но това отново зависи от търсенето, това колко си добър, мащабите на проекта и така нататък. 

  3. Изборът ти на технологии за разработка определено е подходящ имайки се предвид, че си начинаещ.

  4. Успех :)

3
16/12/2016 19:45:55
milk.g.anas avatar milk.g.anas 7 Точки

По учебна програма трябва от 9 клас да си учил   програмиране и да знаеш за какво иде реч. Друг е въпроса какво и как сте го учили и че уроците в училище нямат практическа насоченост.  Компютрите са ми страст е широко понятие и е добре да си на ясно какво те кефи да правиш с тях. така ще разбереш към какво да се ориентираш. Успех в начинанието.

1
Pavel_G avatar Pavel_G 0 Точки

Благодаря ти за съвета :)

0
19/12/2016 19:32:49
JivkoJelev avatar JivkoJelev 200 Точки

Без добра математика смело фронт енд.Парите са същите долу горе , зависи от фирмите.Натоварването пак зависи от фирмите.

1
Pavel_G avatar Pavel_G 0 Точки

Да и аз мисля да избера front-end. Сега коледната ваканция ще започна да изучавам HTML.

1
JivkoJelev avatar JivkoJelev 200 Точки

Наблегни на HTML , CSS , Javascript и JQuery.За начало ще са ти достатачни.

0