Необходими кредити за завършване
Знам, че е рано да правя тези сметки, но въпросът ми е принципен и искам да знам как стоят нещата.
Ако вземем професията Javascript Developer за пример, необходимите брой точки за завършване са 80. Ако от друга страна сумираме максималните точки от всички изпити на професията, те са 84:
Programming Basics - 3
Technology Fundamentals - 18
Web Basics - 9
JS Core - 27
MEAN Stack - 27
Total - 84
Тоест, излиза, че само ако изкараш много близо до максималния брой точки, можеш да завършиш. Предполагам, че има други фактори, които не включвам в сметките. Трябва ли да се взимат курсове/модули от други професии, ако курсистът няма 80 точки при приключване? Как стоят нещата тук?
Това означава ли, че на средностатистическия курсист/студент са му необходими доста повече от 1.5 -2 години за да завърши? Предполагам, че повечето обучаващи се не взимат всички изпити с резултат над 5, за да не им се налага да взимат допълнителни курсове за завършването си.
Така е за кредитите, но системата ти дава изключителна гъвкавост за постигане на броя им според твоите желания и цели в програмирането, а не според същите на някой бюрократ, творящ безмислици в някой кабинет.