Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Bishop avatar Bishop 13 Точки

Нов съм и съм объркан.

Здравейте. Нещо се обърках. Още не зная какво трябва да уча и не знам какво искам да уча. Не мога да си избера PHP, C#, Java. Започнах сам да уча HTML, CSS просто да навлизам в нещата леко по-леко. Искам да ви попитам в правилната посока ли съм се насочил? Защото съм се записал и са предстоящия курс по Programming Basics, но там няма html, css. Въпроса ми е грешно ли е, че съм почнал да уча html и css и ако не трябва ли ми programming basics? Съжелявам за глупавия въпрос просто от толкова много четене на всякакви статии за начинаещи се обърках. 

Тагове:
0
Programming Basics
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Ми в HTML и CSS има минимално количество програмна логика (даже не знам дали е точно логика). Най-добре се запознай с езика, на който ще се проведе курса (предполгам С#). Вземи си книгата на Наков, тя е доста добра за начинаещи, след всеки урок има упражнения.....

2
desislava777 avatar desislava777 165 Точки

На прав път си. Колкото повече езици за програмиране изучаваш, толкова по-добре. Както колегата казва, в HTML няма програмна логика. Аз дори не смятам HTML за език за програмиране. Аз  изучавам C# на курса Programming basics, но самостоятелно уча Java, HTML и DHTML. Ти също можеш да се запишеш на някакъв друг курс за HTML и CSS успоредно с Programing basics, или да ги изучаваш самостоятелно. Така че горе главата и успех!

1
17/02/2017 13:29:00
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки

Здравей, изобщо не е грешно, използват се за различни цели. За себе си трябва да си отговориш какво искаш да учиш, за да му обърнеш по-голямо внимание ако ти идва твърде много материал за усвояване по едно и също време.

Относно Programming Basics - задачките са му майката, ама не само да ги решаваш машинално, а и да разбираш логиката и алгоритъма зад тях.

След като си изкараш изпита и те приемат в Софтуни по редовната програма (което никак не е трудно, дори и лаик да си), ще имаш възможността да изкараш цял Тех-модул, в който да си решиш с какво искаш да продължиш -  PHP, C#, Java, Java Script или пък да си продължиш с Front End, като включиш към HTML-a и CSS-а и малко от модерните JavaScript технологии като Angular, React и т.н.   wink 

П.П. HTML-a и CSS-a също ще ти влязат употреба, понеже самия Тех-модул завършва с екипен проект на един от 4-те езика.

 

0
Mark1 avatar Mark1 0 Точки

Изобщо не си сбъркал !

Важното е, че през цялото това време си работил. Ако влагаш смисъл и идея в това което паравиш времето, което си  отделил няма да е загубено.

Според мен не трябва да пропускаш Programming Basics .

Успех !

 

0
17/02/2017 17:35:22
kolioi avatar kolioi 615 Точки

А не е ли по-добре да се усъвършенстваме в един език (C# / Java / C++ / ....) вместо да учим още 2-3? Тоест, да научим например многонишково програмиране, алгоритми, нови технологии и т.н. вместо да учим още езици пак на средно ниво?

0
Mark1 avatar Mark1 0 Точки

Няма нищо лошо в това да разполагаш с повече инструменти, а и да натруаш повече рутина .

:)

Преди да станеш добър музикант, трябва да научиш много клишета..

0
Bishop avatar Bishop 13 Точки

Благодаря за бързите и адекватни съвети. Последно да ви попитам как да избера дали C# или Java да изучавам в курса ? Въпроса ми е, ако избера примерно C# това възпира ли ме от нещо, същото важи и за Java. С по-прости думи като напълно начинаещ има ли голямо значение кое ще избера специално за курса ? След завършването на курса(ако е успешно)  обучението безплатно ли е(става въпрос за следващ курс)? 

0
18/02/2017 09:25:38
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Каквото и да избереш няма значение. 80% от кода в programming basics може да го копираш от java на C# и пак ще работи.
Специфичните технологии ще си ги избереш после, като започнеш да зацепваш вече.
И не, обучението не е безплатно - виж страницата с таксите.

0