Грешка при GridSearch на PolynomialFeatures
Опитвам се да намеря параметрите на PolynomialFeatures: tuned_params = [{"degree":[2,3], "interaction_only":[True,False]}] CV_polinomial = GridSearchCV(PolynomialFeatures(), tuned_params, scoring='r2', cv=10) CV_polinomial.fit(PolynomialFeatures().fit_transform(attr_train), l_train) Но получавам грешка при фитването: AttributeError: 'PolynomialFeatures' object has no attribute 'predict'
Някой знае ли какво не е наред?
Благодаря за отговора!
Исках да намеря най-добрата комбинация от нелинейни параметри наведнъж, ама явно не може, или поне с GridSearch не може. Въпреки че гледах такъв пример в интернет, но сигурно не съм разбрала нещо.
В такъв случай имам въпрос:
Първо правя модели и после избирам най-добрите параметри с GridSearch на най-добрия ми модел, който тествам или първо подбирам най-добрите параметри с GridSearch на всеки модел и най-добрия вариант го тествам?
Не става автоматично, или поне аз не знам такъв начин. Може да го направиш на ръка: правиш polynomial features няколко пъти, пускаш линейна регресия върху всеки dataset и сравняваш резултатите.
Имай предвид, че ако искаш да изчерпиш всички възможни комбинации от данни, grid search ще работи изключително бавно (особено ако имаш много на брой колони и / или висока степен на полинома).
Затова има няколко възможни подхода, които се използват:
ок, мерси! Дано успея да ги навържа :)