Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
varbanov88 avatar varbanov88 38 Точки

change bootstrap

Здравейте,

Разработвам малък проект и искам да сменя default-ната bootstrap тема с някоя избрана от нет-а.

Някой може ли да даде линк към видео, в което е показано как се прави

Тагове:
0
Module: C# Web
IskrenPenev avatar IskrenPenev 177 Точки
Best Answer

Можеш да изтеглиш готова bootstrap тема (например от https://bootswatch.com/) - тоест bootstrap.css файла. Изтегления файл поставяш в папката ~/Content/  в твоя MVC проект. Имай предвид, че новия bootstrap.css  трябва да бъде със същото име като този, който заменяш в папката (ако имената не съвпадат трябва да промениш BundleConfig.cs в АppStart папката, като там замениш името на стария bootstrap  с новия)

0
varbanov88 avatar varbanov88 38 Точки

Благодаря за информацията. Много ми беше полезна.

Но сега слагам carousel на началната страница и остават празни ивици от двете страни, а искам да е на цялата ширина на екрана. Може ли съдействие как да го направя?

0
IskrenPenev avatar IskrenPenev 177 Точки

трябва да си поиграеш с кода в Layout.cshtml по отношение на това къде се рендерира текущата страница
Ивиците острани са понеже по default изглежда така:

 <div class="container body-content">
        @RenderBody()
    </div>

Можеш също да си направиш отделен Layout за началната страница.

0
Tanyo avatar Tanyo 152 Точки

Реално темата няма как да се смени, както сменяш тема например във Wordpress, ASP.NET темплейтните проекти използват готовите стилизирани класове на bootstrap. Най - лесно може да пробваш сам, като добавиш *.css файл съдържащ стилове за визията, която искаш да постигнеш (темата) и промениш класовете в HTML страниците с тези описани в новия *.css файл.

Възможно е дори те да се препокриват с досегашната тема, затова премахни стиловете от сегашния bootstrap за да не се чудиш защо не се променя визията. 

Възможно е за по "интерактивни" визии да се наложи да добавиш и js библиотеки, но като начало пробвай чисто стилово дали ще се получат нещата ;)

А и не забравяй да добавиш линк с локацията и името на новите css файлове (за тест може директно да ги сложиш в папката на досегашния буутстрап и да преименуваш файла, да стане като досегашния... )

0