Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
t.tanchevv avatar t.tanchevv -1 Точки

XAMPP - Как да стартирам .class

Записах се за курса "Programming Basics with Java - август 2017" и гледах някакви стари видеа и всичко е ОК. Проблема е че като го пусна в NetBeans или IntelliJ всичко е ок,но не знам къде да го запиша че да го стартирам през браузера. Напълно нов съм в Java и си нямам идея къде да записвам проект и как да го стартирам в браузъра. Ползвам XAMPP/NetBeans и IntelliJ. С Windows 7 32bit съм. Благодаря предварително.

Тагове:
0
Общи приказки
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Какво се опитваш да постигнеш? Ако искаш да направиш суматора на числа от лекциите:

    1. Просто изгледай цялото видео с това как се стартира проекта при лектора, до това как се пуска.

    2. Не чети поста на долу :) :) :)

Ако искаш да правиш уеб приложения и се чудиш как да пуснеш кода в браузъра, прочети поста надолу.

 

Краткият отговор е: не може.

 

Java на нивото на начинаещ се учи без да се обвързва с уеб. Има стабилен пререквизит, който трябва да се покрие, преди въобще да си говорим за уеб приложения.

 

По-дългият отговор е:

Ако искаш да изкараш изхода на програма в браузъра, трябва да я свържеш с web server. Най-стандартно това става през Common Gateway Interface (CGI). Трябва да приведеш програмата си в изпълним файл (за Windows това са: .exe, .bat, .cmd, .com) и да я сложиш в cgi-bin папката на web server-a.

Това не е стандартният начин за създаване на уеб приложения с Java. Най-малкото .class файлът не е изпълним и трябва да се опакова в изпълним такъв. CGI е и, де факто, остаряла и забравена технология.

JavaEE дефинира стандарт за servlet-и. Продуцираният .class файл се слага в servlet container, който обикновено е част от web server и имплементира спецификацията за Servlet-и. XAMPP би трябвало да върви с Tomcat, който е един такъв контейнер. При създаването на уеб (servlet) проект с IntelliJ може да посочиш къде се намира Tomcat и IDE-то ще абстрактне за теб процеса по deployment на приложението.

 

P.S.: Както може би си забелязал в по-дългото обяснение има доста връзки, които може да кликнеш. Това са около 10% от нещата, с които трябва да се запознаеш, преди да се хвърлиш на дълбоките води.

0
t.tanchevv avatar t.tanchevv -1 Точки

Благодаря ти

0