Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
tsonev87 avatar tsonev87 3 Точки

Tech Module натовареност

Здравейте,

понеже успешно завърших Programming Basics модула, трябва да реша дали да продължа обучението си в Tech Module. Имам няколко въпроса към вече преминалите го, най-вече относно натовареността на курса:

1) Колко лекции седмично има?

2) Курсовете Programming Fundamentals и Software Technologies  заедно ли се провеждат или първо е единия курс от модула и след като се вземе е другия. Същия въпрос важи и за изпитите им.

Интересуват ме тези неща, понеже работя редовни 8 часови смени и програмирането ми е като допълнително занимание, но ако ще се захващам искам да знам, че ще ми стига времето, а не колкото да отбия номера. Моля, който е бил в подобна ситуация да помогне с инфо.

Благодаря предварително.

0
Fundamentals Module
AtanasovAtanas avatar AtanasovAtanas 415 Точки

Здравей, тъкмо завршвам tec module. Първо е programming fundamentals и веднага след него е software technologies. Programming fundamentals e 4 дни в седмицата - две лекции и две уражнения. Курса е тежък за начинаещи и изисква време. След него следва software technologies. Целта на курса е да те насочи кой език да продължиш да учиш, а не да научиш всичко на четирите технологии. 

1
tsonev87 avatar tsonev87 3 Точки

Software technologies и той ли е 4 дни в седмицата. На Programming fundamentals след всяка лекция и упражнение ли има домашно? И при software technologies?

0
AtanasovAtanas avatar AtanasovAtanas 415 Точки

Software technologies е 5 дни в седмицата, като графика е варира (тоест една седмица можеш да имаш 3 лекции и 2 упражнения, а другата наобратно, на часовете са еднакви за всяка седмица, което е хубаво за хора с ограничено времо). Там домашните са доста по-малко, защото материала е доста труден и не се очаква да се разбере напълно, защото не е това целта на курса.

Лекциите от programming fundamentals вървят с лабове, които не са задължителни, но са силно препоръчителни. На следващия ден имаш упражнение, което всъщност се води и домашна. 

0
k.sevov avatar k.sevov 1073 Точки

Първо е Programming Fundamentals, който е с две лекции и две упражнения на седмица, а след като мине изпита започва Software Technologies, който има пет занятия седмично. Като натоварване Fundamentals е по-тежкият курс от двата, но дори и ако не се получат нещата ще имаш време да си наваксаш материала докато вървят технологиите и да се явиш на поправка в края на модула. Технологиите е по-скоро опознавателен курс с доста лесен изпит и натоварване общо взето по желание по време на курса, като всъщност е и незадължителен за продължаване напред в професионалните модули (само кредитите за дипломата).

0
tsonev87 avatar tsonev87 3 Точки

Благодаря. След всяка лекция и упражнение ли има домашно на двата курса?

0
k.sevov avatar k.sevov 1073 Точки

Домашни има след всяко упражнение, като имат едноседмичен срок за предаване. След лекциите на Fundamentals също се дават задачи, които се водят Lab и не са задължителни, а само за практика. Като цяло домашните са 10% от крайната оценка (освен ако нямаш максимум точки - тогава нямат значение), така че не е проблем ако някоя седмица не успееш да ги предадеш (а и има готови решения в GitHub и по форума). Все пак е хубаво да ги правиш, тъй като с решаване на задачи се учи материала най-добре, особено за Fundamentals курса. 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

щом работиш.моя съвет е изкарай programing fundamentals extended.И аз съм на 8 часа редовна,и нямах проблеми.Другото което мога да кажа е че сега 1-2 месеца докато обявят следващия курс продължавай да учиш прочети книгата на Наков или нещо друго кодирай някакви неща,ше ти помогне доста като познаваш вече материала още с започването на изпита.

0