[Exam] PHP Basics - 29 август, 31 август 2014 - решения, впечатления, резултати
Здравейте, колеги!
И? Как мина изпитът за вас?
Тъкмо свършихме последния изпит - голяма забава - много интересни задачки.
Първа и трета от раз. Четвърта - супер забавна и приятна, забавлявах се с обекти, но не изкарах 100.
Втора - без коментар - не харесвам regex - добър повод да го науча :)
Та, споделете впечатления, решения на задачите ви?
Ще ходим ли на поправката :):):)
п.п. Да знаете, че за поправките ще можем да се записваме до самото начало на съответния изпит, така че имаме време да решим на какво ще се явяваме.
И аз убих доста време на тая задача след като всичко изглеждаше да върви ОК. Наистина и аз имах 50 точки, явно точно тези 50 с последния празен ред са ме спъвали. Препрочетох условието няколко пъти обаче от никъде не можеше да се разбере, че ще има празен ред накрая. Бил съм на доста такива изпити и според мен това тук отива малко към гадаене.
Някой може да ме поправи ако греша.
Хм. И аз като вас съм се подлъгал по "The input will be correct.", мъчих се да търся недействителна грешка в алгоритъма за сортиране... не и не, а то какво било :D Сега добавих един array_filter() и заспа :)
Според мен е малко некоректно при написано "The input will be correct." да се играе да се правят проверки за input-а. И аз се чудех и чудех къде ми гърми алгоритъма, то точно там където бях зачеркнал, че е възможно да има грешка (каква грешка може да има при explode("\n"))