Въпрос за Debugger
Ако нямам или не ми работи F8 на клавиатурата, как да използвам debugger-а?
Ако нямам или не ми работи F8 на клавиатурата, как да използвам debugger-а?
В дебъг режим независимо на кое IDE пишеш трябва да има стрелки за стъпка напред
Стартираш дебъгера с Shift + F9 и ако нямаш F8 на клавиатурата, можеш да използваш иконата, която съм оцветил в жълто.
Ikonite , edna ot koito si ocvetil v julto vuobshte ne mi svetqt(sivi poleta). Cqlata taq sekciq pod Frames mi e prazna.
Първо избери място в кода, откъдето искаш да започнеш дебъгването. Това става като кликнеш отляво до номера на съотвентния ред - появява се червена точка. След това стартираш дебъгера с Shift + F9, кликаш върху десния таб "Console", за да го активираш и там въвеждаш входните данни така, както са ти по условие. След което се връщаш на таба "Debugger" и с F8 или от оцветената икона, преминаваш ред по ред и виждаш как се изпълнява програмата и се променят стойностите на променливите.
Kogato vuveda danni v console mi izliza vse edno sum vuvel greshen kod. Chast ot koda ot zadachata s komisionnite :
Exception in thread "main" java.lang.NumberFormatException: For input string: "if ((salesAmount >= 0) && (salesAmount <= 500)) {"
at sun.misc.FloatingDecimal.readJavaFormatString(FloatingDecimal.java:2043)
at sun.misc.FloatingDecimal.parseDouble(FloatingDecimal.java:110)
at java.lang.Double.parseDouble(Double.java:538)
at com.company.Main.main(Main.java:10)
Izpolzvam InteliJ IDEA . Kak da vlqza v debug regime ? Kude sa strelkite ? Gore v dqsno do tazi , s koqto si puskam programata li ?
Dolo okolo konzolata nqkude li kude ? Izvinqvam se za pisaneto na latinica , no nqmam bg klaviatura i phonetica vse o6te .