[Homework] Java Spring JSON - 02. Problem - Car Dealer
Ако може някой да помогне, че не ми се получава селекта на обекти от няколко таблици...
примерно Query 3 – Local Suppliers изваждам сет от части който е 0...
Явно генерално нещо бъркам защото на всичките ми проби със селектиране между таблици не ми се получава, а изпита дойде :(
https://www.dropbox.com/s/j0r0bos58jdkalp/_02CarDealer.zip?dl=0
Колекциите стоят празни, защото ги инициализираш с празни в конструкторите. Ако не го направиш ще са си null. Явно въобще не разбира, че има връзка в базата (предполагам защото го правим от mappedBy страната), но защо всъщност това му прави проблем не знам. При мен всичко си работи нормално, а уж съм писал подобни неща... Някъде в нета имаше, че hibernate някоя версия имала проблеми с това, но си копирах моите pom/app.properties и нямаше ефект. Ето ги моите решения ако искаш да разгледаш какво съм писал и да промениш някои неща евентуално да тръгне, но не можах да го подкарам за времето, което отделих преди малко.
да но какво общо има че работи при validate и не работи при create на базата... в единия случай намира връзката в другия не, логика няма, а и няма как да карам с validate на изпита... пробвах и с cascade.persist че май all не работело винаги, но файда...
за мен някак не ги намира в базата ... все едно не са записани на 100% когато почва да ги търси
Мен ме притеснява това, че като махнах конструкторите си оставаше null за колекцията, а ако няма нищо в базата по принцип ти връща празен сет, т.е. вероятно въобще не е стигнало до това да ги търси в базата. Нямам идея честно казано, ще се радвам някой да се включи да обясни къде е проблемът всъщност (и кога се получава, тъй като не ми се е случвало досега).