Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Ivan_G_Popov1 avatar Ivan_G_Popov1 21 Точки

"Оценяване" на домашните

Здравейте,

Въпросът ми е към г-н Георги Георгиев ( лектор С++), изпратените домаши ще бъдат ли оценени от Вас ? Ако да (което може и да сте казали, но да не съм разбрал) къде може да видим тази "оценка".Като под оценяване имам предвит коментар - забележки, този градивен коментар ми е по-важен  то някакво число.

Тагове:
0
C++ Fundamentals
georgi.stef.georgiev avatar georgi.stef.georgiev 921 Точки

Здравей,

За съжаление не виждам възможност да оценявам домашните ви, особено ако това включва коментари и съвети. В момента в курса има около 40 участващи (това е число от няколко дни преди да почнем, може и да сте повече), а всяко домашно има около 7-10 задачи. Ако приемем, че 30-35 души предават домашни редовно, това прави около 300 задачи за проверка на седмица, или около 40 задачи на ден. Дори само да проверя дали кодът работи, ще ми отнема около две минути на задача (и това е оптимистично - без да броя време за технически неща като теглене на файлове, записване на оценки и прочие), което прави грубо час-два на ден, всеки ден. И това е без реално да се замисля за коментари, съвети, и изобщо да отделя усилие наистина да индикирам на някого с кое се е справил добре и с кое не - което е реалната стойност от една оценка от мен, както ти казваш. Ако правя това, става не по минута-две на задача, а по 5 до 10 минути (зависи от задачата), и това предполагайки, че няма да имам нужда от почивки между оценките.

С две думи, за да оценявам всички домашни ще трябва да отделям няколко часа всеки ден - за съжаление нямам тази възможност. От време на време преглеждам домашни и гледам кой какво предава, но това е най-вече с цел да хвана преписване и да знам колко се предават домашните, но за редовно и сериозно оценяване просто нямам време.

Това, което мога да предложа е по време на почивките на лекциите, както и на лекциите "Exercise" да отделям време да преглеждам задачи и да давам съвети на някой, който е на място и ме попита. Също така, тук - във форума - се старая да отговарям на повечето въпроси, така че ако публикувате код от някоя задача, за който не сте сигурни (след като изтече срокът), бих си дал мнението.

Поздрави,

Жоро

0