[Homework] OOP - Other Types in OOP - Problem {5} - Word Document Generator - някакви източници?
Здравейте,
Тази задача имам чувството, че е за професори и нагоре. Не можах да намеря читава информация как да ползвам тази библиотека. Дори картинката не мога да се оправя да ресайзна. Линкът, който е даден, съдържа съвсем начална информация за въпросното приложение. Някой решавал ли е задачата? От къде да намеря информация? В пълна безизходица съм в тази задача.
Този сорс код на библиотеката ми е като ядрена физика. Явно още ми е рано за такива задачи.
Обикновено такива библиотеки вървят с примерни програми. В примерите можеш да разбереш основните неща, да схванеш как стават нещата.Останалото можеш да го разбереш и без да четеш сорс кода - просто цъкаш '.' и VS автоматично ще ти изкара всички property-та. ООП много улеснява нещата с разучаването. Целия код е добре подреден и само от имената на класовете, променливите, методите и т.н. можеш да рабереш кое как се прави. VS има и опция за разглеждане на всички типове, дефинирани в дадено асембли - просто цъкаш на референцията в Solution Explorer/References.
Свиквай да четеш и разучаваш чужд код, защото ще ти трябва за изпита. Видях една задача, в която имаш написан обектно-ориентиран javascript код и ти трябва да го донапишеш. Също така това е основна практика в проектите. Винаги ще ползваш класове, които не си писал ти. Тъпо ще е да караш колегите ти да ти пишат tutorial, нали?
PS: Библиотеката също така има и документация, което улеснява положението максимално. Има и доста коментари по самия код :)