Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
npaunov avatar npaunov 51 Точки

Аз зададох точно същия въпрос на Ангел (който е ръководител обучение) в почивката. Отговори ми че няма проблем, даже е много добре защото има plug-ins, които ще са полезни.

1
gdikovg avatar gdikovg 22 Точки

 Здравейте,

 бих искал да попитам в този дух, с какво ще е най-удачно да си разбработя сайта, както и блогът ми. Мисля си за WordPress, Joomla или да си го вдигна сам с чист HTML&CSS. Опитах се да намеря мнения, но това все едно да търсиш за C# и Java.

Благодаря и поздрави.

32
1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

WordPress е перфектен за блог, а и не само. За по-малко от час можете да имате красив блог и само ви остава да почнете да пишете статии. Единствено трябва да си изберете тема според вашите предпочитания.

Аз използвам WordPress за блога си и съм много доволен. Понеже искам всичко свързано с блога ми да става бързо и с няколко клика, затова не съм си писал сам блога. Нямам време, което да го отделям на това. Искам просто като ми хрумне нещо да го блогна.

Има много добри plugins, които ще ви помогнат доста със SEO-то, но дори и без плъгини, WordPress е доста SEO friendly.

Поздрави,
Владо

5
I2KGhost avatar I2KGhost 1 Точки

Аз също имам блог на WordPress но нямам опция за plugins трябва ли да се заплаща нещо за да я имам или е другаде проблема?

0

Благодаря ти за отговора, Николай :) това е добра новина, защото не ми се иска да работя по чужд сайт.

По повод другата дискусия - какво ще кажете за платформата WIX - за създаване на сайтове, някой да я знае или използва?? Плюсове, минуси..?

 

Благодаря предварително.

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Използвам съм я преди когато нямах никакъв опит с уеб разработката. Доста бързо и лесно може да се вдигне сайт, не се изискват никакви технически познания, всичко е drag & drop, има хубави теми и като цяло е функционална, но аз лично не харесвам такива платформи. Не са разширяеми и се връзваш тясно към cloud-a, ако един ден решат да спрат поддръжката - нямаш и сайт вече :)

3

хмм...да вярно, че е много лесна за работа и да - тъкмо като за лаици като мен :) 

но това със спирането на подръжката, някой слънчев ден, не важи ли и за другите платформи? 

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Ако са по този начин като platform as service, а не ти да си си ги качила някъде - важи и за тях, но например ако wordpress бъде спрян (почти невъзможно, но все пак) - ако си използваш собствен хостинг - ще продължи да работи, ще имаш backup и т.н. 

1