[Homework] Digital Marketing & SEO - “Подготовка към проекта”
Привет,
тук ще се приемат всички въпроси по домашното "Подготовка към проекта", което е качено на страницата на курса.
Привет,
тук ще се приемат всички въпроси по домашното "Подготовка към проекта", което е качено на страницата на курса.
Здравейте!
Относно точки 1 b и d - тъй като ще работя по моя собствен блог просто следва да опиша за какво е блогът, в каква ниша е и, че съм добавил аналитикс и webmaster tools и съответно, че имам регистрация в Prodvigator.bg?
А конкретно за точка c - тъй като блогът е мой и респективно имам пълен контрол над него, просто следва да създам стратегия (по-точно да опиша сегашната си)?
Правилно ли разсъждавам или греша някъде?
Поздрави,
Даниел Ангелов
Здравейте! Поздравления за якия курс!
Имам въпрос относно фиксирането на изходните данни. Ако сайтът е изцяло на английски и не е предназначен за българска аудитория, удачно ли ще е да се ползва Продвигатор? Ако не, то можете ли да ме насочите към подобна платформа на английски? Благодаря предварително!
Ако проектът не е за България - може да се изпозлва SemRush и да се фиксират следните данни:
Това правило е заложено и е ъпдейтнат във файла с домашното.
Здравейте, моят проект също не е за България, а за Германия - страницата е на немски език и е предназначена за немския пазар. Когато въведа домейна в SemRush, се показва навсякъде един и същи резултат, а именно ''Nothing found''? Може би моят сайт не е сред 45-те милиона сайта, които покрива SemRush? Затова се интересувам дали има някакви други подобни на SemRush платформи, в които мога да пробвам да фиксирам изходните си данни? Много благодаря!
Ъпдейтнато във файла на домашното.
Надявам се да е разбираемо. Моля за коментар, ако не е разбираемо.
Здравейте, искам да попитам какво се случва ако се изтърве срока за предаване на домашното, поради причината, че съм Магистър - редовно - Маркетинг и на 03.04.15г. и 03.04.15 г. имам изпити. Мисълта ми е секцията затваря ли се след изтичане на периода. Мога ли да предам на по - късен етап първото домашно, съответно къде да се случи това. Разсъждавайки логично би трябвало да има някаква такава опция, все пак първото домашно е важна част от бъдещия проект на който трябва да се постави рамката и целта която да се гони и реализира.
Благодаря Ви предварително.
Привет, домашните може да се предават и след крайната дата, това ще влияе малко единствено върху точките.
Пожелавам успех, наличие на време и сили :)
Здравейте,
Поздравления за откриването на курса!
Ето и моите въпросчета:
1. "С помощта на Google Analytics да се фиксират следните данни за месец март 2015*..."
кои точно данни да вземем -
А може ли да качите един образец на домашна работа, за да видим нагледно как стоят нещата. Примерно аз съм стигнала до някъде, но не знам дали съм на прав път, а ако имаме образец ще е по - лесно.
Все пак сме хора, начинаещи, нямащи кой знае какви знания, поне повечето сигурно са такива.
Привет,
1. Sessions.
2. Acquisition -> Channels
Здравей,
ще се опитаме да подготвим един такъв образец.
На мен ми е интересно - когато бъдат предадени домашните - ще получим ли фийдбек за тях? Ако сме избрали собствен сайт - какво според Вас е състоянието му и такива работи? :)
Да наистина би било добре!
Въпреки че като видим резултатите от първото "засичане" е много лесно да преценим къде сме само със знанията от първата лекция, да не говорим ако имаме "забравен" сайт - всички показатели ти крещят на ухото: "КАКВО ПРАВИШ - ВИЖ ДО КЪДЕ НИ ДОКАРА" :)
Keep calm and learn to <code>.
Понеже има много въпроси за примерен doc file за домашното, реших да шерна това което аз измъдрих:
това е нещо като чернова, която ми се струва недостатъчна/твърде семпла но ще се радвам на препоръки за подобряването и. Очаквам и критиките на лекторите от курса :).
П.С.:
1. Шервам само doc file понеже excel file мисля че е ясно как да го попълним
2. Има цензура тъй като смятам че е полезно всеки да измисли своя идея, стратегия и средствата нужни за постигането на целта.
Keep calm and learn to <code>.
Здравей,
на мен ми харесва как си стилизирал документа - конкретно по задачите и целите :) Но нека и някой от нашите преподаватели каже мнение
Здравейте, когато се опитам да upload-на файла с домашното ми дава, че макс. размер на файла е 0 MB и не ми позволява да го кача. Аз ли бъркам нещо?
Поздрави,
Любомир Игов
Имам същия проблем!
Не мога да си кача домашното.!
Моля, за разняснение на проблема !
Аз също имам проблем,
архивирания ми файл е само 54 KB голям, като го кача в дясно ми изписва в зелено DONE, а пък в ляво в червено "нямате изпратено домашно". Ако не се лъжа е някакъв бъг, но по-важния въпрос е успял ли съм да си изпратя домашното? :))
Здравейте,
при мен също се получи проблем при прикачването на файла. Дали ще се отстрани скоро?
Благодаря предварително!
Здравейте,
Започвам да работя по заданието като реших да регистрирам блог в wordpress, тъй като нямам необходимите умения да си направя сама сайт from scratch.
Следвайки инструкциите по заданието се опитах да инсталирам Google Analytics Tracking code в блога си, който е на безплатната версия на Wordpress. Оказа се, обаче, че тази функция се поддържа само при бизнес версията. Можете ли да потвърдите и да ме посъветвате какво да направя в този случай?
Благодаря
Светла
Здравей,
не би трябвало да е така. Днес аз също си дръпнах безплатен theme от wordpress за сайта ми и нямаше проблеми да инсталирам Google Analytics Tracking Code. Пробвай следното:
1) Отиваш в админ секцията на WordPress акаунта си
2) В ляво на менюто на Plugins избираш Add New
3) В търсачката, която ще ти се появи пишеш Google Analytics
4) Избираш първия резултат, този който пише:
5) Инсталираш го, като ще ти даде прозорче, в което да вкараш от Google Analytics Tracking ID -то си (знаеш го къде е нали? - намира се на в акаунта ти в Google Analytics -> Admin -> Tracking Info -> Tracking Code)
Здравей,
Мерси. За съжаление по неизвестна за мен причина нямам Plugin menu в WP Admin menu-то :(
Ето скрийншот
https://drive.google.com/file/d/0B1g6u6qyEQV0Y0dJcDhjU2wyZ2M/view?usp=sharing
Здравейте колеги,
Понеже сега започвам като цяло с оптимизацията (или по-скоро опитите за такава) на личния си електронен магазин....та...въпроса ми е какво трябва да бъде съдържанието на файла Robots.txt за да се достъпва правилно от Google инструментите.
Благодаря Ви предварително.
Поздрави!
Здравейте!
Двата файла *.docx + *.xlsx предполагам трябва да бъдат архивирани, за да бъдат качени. За файла с таблицата е ясно как следва да бъде наименована, а за останалите файлове (*.docx + *.zip)? По подобен начин - примерно домашно1_{domain} {nick}? Или това следва да стане по друг начин?
Поздрави,
Даниел Ангелов
Мисля, че няма значение. Така или иначе името на .zip файла се сменя автоматично, след като се качи.
ОК, а за *.docx файла? Неговото наименование как да е? Аз лично го направих Описание на проекта {domain} {nick}_0. Домашно SoftUni.docx
Така ок ли е?
Привет Даниел,
правилно разсъждаваш.
Поздрави!