[Homework] Digital Marketing & SEO - “Подготовка към проекта”
Привет,
тук ще се приемат всички въпроси по домашното "Подготовка към проекта", което е качено на страницата на курса.
Привет,
тук ще се приемат всички въпроси по домашното "Подготовка към проекта", което е качено на страницата на курса.
Здравейте!
Искам да попитам за точка 2b iv от домашното и по-точно за позицията в Гугъл в съответния регион. Позицията на какво по-точно трябва да определим?
Здравейте,
При условие, че единствената ми възможност за момента е да ползвам сайт, хостван на wordpress, което не позволява embed-ване на google analytics tracking code, възмовно ли е да използвам интегрираните в системата на wordpress инструменти за следене на трафика?
Благодаря
Няма никакъв проблем да сложиш кода за google analytics на сайт върху wordpress :)
Само трябва да намериш къде са ти таговете <head> </head> слагаш кода някъде между тях и си готова.
Привет,
ако не си успяла все още да сложиш кода на GA, то със сигурност wordpress.com имат вградени статистики - запиши данните оттам.
Важното е да имаш данните в началото за да може след време да се види динамика.
Благодаря.
Засега ще track-на блога, който имам в момента.
След като си платя хостинг и си направя отделен сайт, ще сложа G Analytics там
Здравейте,
Сетвам Webmaster Tools ... и искат да избера предпочитана версия на сайта:
Select your preferred version
Choose whether you want your site to appear with or without "www" in Google Search.
Какво трябва да избера тук? И има ли значение?
Благодаря!
Привет,
това е хубав въпрос. И двата варианта са подходящи, а повече информация ще има на лекцията утре.
Имам подобен въпрос, но свързан с Prodvigator.bg.
Сега забелязвам, че за двата варианта на сайта ми: с и без www, Prodvigator показва различни данни. Защо се получава така и като два различни сайта ли се приемат двата варианта?
Здравейте нещо май обърках и промо кода от prodvigator ми излиза, че е активен до
При мен също се изписа, че е кода е активен само за 1 месец (до 06.05.)
И при мен е активен само за 1 месец!
Не се притеснявайте.
Той автоматично ще се удължи до края на курса.
Коя е крайната дата за предаване на първото домашно и можем ли да го предадем със закъснение?
Новата дата за първото домашно е 07.04. За закъснението, казаха че ще се отрази евентуално малко на точките.
До коя дата трябва да получим промокода?
Защото аз нямам нищо все още на пощата...
Дали нещо пропускам?
Вижте си спам папките! Кодовете са пратени преди няколко дни.
Имам въпрос, който не е точно по конкретното домашно, но мисля е излишно да пускам нова тема. Става въпрос за семантичното ядро ключови думи. До колкото разбрах търсачките свеждат всичко до лема, тогава какви трябва да са нашите ключови думи, фрази,
напр. чудя се ако трябва да оптимизирам по думи калина, храст, има ли смисъл да залагам и "храст калина" като фраза, както и "вечнозелен храст" или само "вечнозелен", защото вече имам храст?
Извинявам се за глупавия въпрос, но наистина не ми е ясно!
Ще съм благодарна ако някой ми отговори!
И на мен ми е интересно това, дано някой го види ;)
Наистина интересен въпрос! Дано някой от лекторите се включи с отговор :)
Браво за въпроса!
Оптимизираме за фрази, които се състоят от думи.
В твой случай:
За "калина" като растение част от твоите фрази са
http://prodvigator.bg/keywords/search?query=калина (приложих филтър по думи)
Докато за "вечнозелени" растения списъкът с фрази е http://prodvigator.bg/keywords/search?query=вечнозелен
Това са ти един виж "категорийни" страници.
Всеки списък поотделно минаваш през лематизатора и получаваш думи, за които да се оптимизират конкретните фрази.
Здравейте! Благодаря за предоставената възможност, чрез този курс да се снабдим с такава полезна информация.
Имам питане относно домашната работа. Незнам дали само при мен е проблема, но в таблицата с програмата, презентациите с изминалите часове, я няма опцията с възможността за качване на домашното. Това временно ли е или вече има друг вариант за предаването му?
При мен се вижда опцията за качване на файл, току що проверих, но първо трябва да влезеш в системата с име и парола :)
Сега проверих отново, вече всичко е наред. Благодаря за отговора
Здравейте, сайтът който ще оптимизирам е поддомейн, това означава ли, че за видимост в prodvigator трябва да гледам traffic index, който излиза, като напиша главния домейн, а не visibility на конкретния поддомейн?
Привет,
може да добавиш и двата параметъра
Здравейте, започнах с голямо желание този курс, но не знам как да го продължа. Имам много малко знания по темата и не мога да разбера почти нищо от домашното. Не виждам това, което се иска и не мога да се ориентирам и в prodvigator и в google analytics. Няма ли начин тези анализи да се обяснят в лекция, защото са важни и ако не ги схванем малко трудно ще правим SEO? Има ли други, които се затрудняват като мен? Благодаря.
Привет,
в събота в залата минахме набързо през заданието и показах как и какви данни да извлечем.
При всички положения - ще има отделна лекция за Google Analytics с Димитър Савов, където той ще засегне тази тема подробно.
Здравейте!
Аз все още нямам код за достъп до Prodvigator.bg, а разбрах и за други такива колеги.
Проверих си спама в пощата.
Бихте ли помогнали?
https://softuni.bg/Forum/3761/Technical-Issue-Prodvigator-bg-Promokod
Това е темата за prodvigator кода, пишете тук.
Здравейте.
Имам проблем с фиксирането на данните от таблицата. Как може да се използва SemRush за сайт без закупен домейн, а с поддомейн на weebly.com?
Привет,
в тохи случай данните се взимат от Google Webmaster Tool + Google Analytics.
Привет,
позиция на сайта в резултати от търсене в Google по съответната ключова дума.