Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 115 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

84
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Подобно на предложението на колегата @tsonchev - Разменете мястото на бутоните "Добави отговора" и "Скрий", понеже е доста кофти да напишеш доста голям и хубав коментар и накрая цъкаш по инерция копчето в долния десен ъгъл се оказва, че си цъкнал на Скрий и си прецакваш целия коментар. По-добре би било самия бутон за Отговаряне/Добавяне на отговора да е вдясно, а не отляво. (Също и бутоните "Отговори" и "Докладвай").

А най-добре би било, освен смяната на местата на бутоните да се променят и цветовете на единия бутон. (Примерно "Скрий" и "Докладвай" да са в тъмно червено, за да се заглежда в тях човек поне, преди да ги цъка)

1
micev avatar micev 59 Точки

<ul class="dropdown_menu> --> backgroundrgba(0,0,0,.7); вдигнете малко това opacity  на заден фон с думи, не се виждат ясно <li>-ta Пример : backgroundrgba(0,0,0,.8); ще е най-удачно, така хем запазвате ефекта на прозрачност която искате да предадете, хем <li>-te са по-прегледни.

 

0
VenIT avatar VenIT 63 Точки

Здравейте,

в момента в раздела java показва,че нямам  предадени домашни и  че не съм проверявал домашни,а това не е така.
Надявам се проблемът да бъде отстранен скоро.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Предполагам работят по сайта, тъй като при мен също се изчезнаха предадените домашни по C#Basics.

Промени се малко и layout-а на сайта - търсенето и профила се изместиха надолу под логото на академията.

0
Dalgurak avatar Dalgurak 2 Точки

В момента търсачката закрива бутона "Кандидатствай"

0
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

В потребителския панел - в резултати от изпити поне при мен за Java изпита пише - Java Basics Partical Exam:. Според мен трябва да е "Practical". :)

1
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Мисля, че вече е оправено.

0
gudov avatar gudov 274 Точки

Точките във форуми ми са бъгнати  -1248

1
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Ще ги фикснем, намерихме от къде е бъга :)

1
gudov avatar gudov 274 Точки

И все пак няма ли да ми ги оправите, минаха над 10 дни...

0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Оправено - съжаляваме за закъснението, просто ни се насъбраха доста неща на главата :)

0
BoYaN avatar BoYaN 331 Точки

Здравейте,

днес се получи нещо странно, всъщност няколко странни неща:

пуснах коментар в една от темите и дадох линк към друга тема от форума. При мен линковете си работеха (дето се вика дори и под IE), но една колежка, която по същото време беше във форума ми каза, че линка е счупен и не работи.

Реших да копирам текста и да редактирам поста. За съжаление не успях да пейстна текста нито с ctr+v нито с десен бутон->paste в режим на редакция и затова се наложи да си коментирам сам поста, за да сложа текста.

Поздрави на целия екип

1
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Темата е дълга, та се надявам да не е споменато това вече.

Именно за такива дълги теми според мен би било полезно още на началната страница на форума да има възможност юзера да отиде на последната страница на дадена тема. Предполагам по други форуми сте виждали за какво става въпрос; доста е удобно за по-обемни теми, които следиш от време на време и е затормозяващо да кликаш първо на темата, пък после да скролваш най-долу и там да кликаш, за да отидеш да видиш най-новите коментари.

0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Има такава възможност, цъкни просто на answerd линка който е в дясната част на всеки въпрос :)

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Здравейте,

В C# Basics май 2014 - Оператори и изрази е посочен грешен линк за презентацията - линкът води към домашното.

0
NDonchev avatar NDonchev 20 Точки

Здравейте. Мисля че е добра идея да има възможност да се филтрират само темите без отговор. Така ако някой е в настроение за отговаряне на въпроси може лесно да ги намери.

 

1
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Хммм, добре идея - мисля, че ще е лесно за имплеметация, така че скоро ще се появи :)

1