Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 115 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

84
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Браво, послушали сте колегата от семинара! Така наистина е много по-добре! Искам само да споделя, че когато отвориш някакъв профил форумната му активност излиза малко грозно. Някак си като е по дълга темата и запълва целия екран, и ако дадеш да ти ги показва по 20... става мазало. Може да се смали шрифта малко и ще изглежда по-добре. Още един път браво за целия сайт и всичко което правите за да ни е комфортно.

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Има малък бъг в системата която показва кой последно е отговорил. Ако последният отговорил е последният на страницата (примерно отговорът му е 30 поред) то като щракнш на answered те препраша на следващата страница (спред примера  на 4-та страница)

1
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Ще му ударя един fix в понеделник :)

0
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Много ми допада, че сте реализирали кутийка с известия до потребителския панел.

Обаче, когато имам непрочетено съобщение и кликна на него, то не се маркира като прочетено (установих, че трябва да мина през страницата на профила ми, за да се маркира като прочетено).

0
charlike avatar charlike 115 Точки

A тия нотификации няма ли някакъв начин да се "прегледат" и да не ми виси цифра горе до името? Щото цъках, обиколях и си виси. А нямам намерение да преглеждам всеки линк от тия нотификации.

PS: Става въпрос за нещо като "mark as read". Или даже както е и във Facebook примерно. Само като кликнеш и самото число на бройката нотификации изчезва, пък нека си се хендрят, където искат :D Да отбележа,ч е видях тикчетата в профила, но все пак.

Щото, какво правим, ако имам 500 мнения и всеки час някой пише отговори и коментари в тия 500 твои въпроси/мнения, и човек си е пуснал всички известия? Дори и само единия вид известия да си е включил, бройката ще расте в пъти с бройката на мненията, които имаш.

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

Като кликнеш на непрочетено известие, то ти се маркира, като прочетено и цифрата се смалява. Ще помисля по въпроса и най-вероятно това с Mark as read ще го добавим :D

0
charlike avatar charlike 115 Точки

Бе то ясно, че като го цъкнеш се смалява, ама нали се сещаш как ще цъкам 100 пъти ако имам 100 известия :D

Най-добре ще си е да има и "Mark All as Read" 

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

Това беше добра информация, понеже всички казват: "като кликна не работи" и се чудя какво не е наред, защото при мен всичко е окей. Ще добавим бутон: "Mark all as read".

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Привет!

Получи ми се бъг, когато постнах преди няколко дни в една друга тема. Написах коментар и когато натиснах да го постне, коментарът ми излезе на първата страница най-отдолу, а темата беше с няколко страници. Като рефрешнах се орпави. Може би става когато се натисне "Отговор" и юзъра е на първа страница. Не знам само дали е частен случай или не?! smile

2
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

И на мен ми се случи така. Според мен другите виждат отговора на последната страница (както си трябва), защото като кликнат на въпроса, правят една заявка (отделна от постването).

0
charlike avatar charlike 115 Точки

@Декамерон, мисля че при всички е така. Така е направено, не е бъг според мен, а логика. Като постнеш веднагически те скролва към мнението ти и излиза точно под самата тема - все едно е първи отговор.

Удобство като че ли, знам ли.

Най-големия минус, обаче, все още остава,  че няма пермалинкове на отговорите и коментарите.

0
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

Здравейте! Ако може да оправите една правописна грешка на сайта... :)

При записване за семинар цъкнах Запиши Присъствено и ми излиза следното:

"Успешно се записахте присътвено" (липсва едно "с" в присъствено)

 

Поздрави!

0
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

Не знам дали някой не го е предложил вече, но моля ви се, направете линковете да се отварят по default в нов прозорец. И тук и във форума на Телерик това ме дразни най, ама най-много! Знам, че има опция да си избираш, но по подразбиране е дадено да се отваря в същия прозорец, а никой не обръща внимание да го смени.

-1
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Настрой си браузера да ти отваря линковете в нов прозорец.

Когато наистина искам да ми се отвори в нов прозорец си го правя сам.

Аз не държа всеки линк да е в нов прозорец.

1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Аз съм свикнал да отварям тези прозорци, които искам да са в нов прозорец с скрола на мишката! Ако не ползваш мишка става и с ctrl + ляв бутон!

1
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Не знам дали да го определя като бъг - когато постна мнение и реша да му направя редакция без да презареждам страницата реадктора го няма ,а текста го дава с html тагове frown

0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Точно е бъг. Като остане време след като пуснем някой от по-важнтие модули ще го фиксна.

0
Vacheva avatar Vacheva 153 Точки

И аз го забелязах, но при мен се случва само ако е късно вечерта. И предположих, че се получава когато колегите от поддръжката си тръгнат.

0
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Поздравления за добавеното оранжевко в дизайна. Сайтът светна!!! много по-дборе е от преди! И като четимост и като естетика. Браво! (разбира се и добавените функционалности сачудесни :) )

1