Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 115 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

84
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
Todor09 avatar Todor09 24 Точки

Всеки ден като отворя сайта и лаптопа ми забива за 10-15с. не знам дали проблема е в моя монитор, но го нямам другаде тоя проблем.

0
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Може да се направи ако в дадена тема е отговорено днес(във форума, при Answered), да не изписва датата, а да изписва примерно: преди 5 минутни, преди 2 часа, а ако е минал един ден чак тогава да изписва датата. Защото така трябва да се вглеждаш за датата и часа, а като видиш, че пише "преди 15 минути", знаеш, че е било скоро. :)

п.с. Също така може да се намалят размерите на "балончетата", които се показват при hover на менюто.

Малко ако се намали размера ще изглежда далеч по-добре. Сега са грамадни.

1
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Дизайнера, съвсем скоро ще пипне тази част от сайта т.к. наистина изглежда потресаващо :)

0
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

Дребен "проблем" относно коментарите на всеки отговор в темите. Фонтът (странно, но факт) е с тежест 700, което си го прави направо bold-нат и е адски досаден за четене. Тоя bold обхваща и информацията относно timestamp-a на самия коментар, името на потребителя и т.н. Друг страничен ефект е, че когато се ползва Bold в коментар, то после не се визуализира, понеже така или иначе целия текст излиза болднат.

Font-weight ON | Font-weight OFF

И двата скрийншота са на един и същ коментар, на втория съм изключил тоя font-weight:700 и там си личи, че в коментара ми има всъщност болд-ната дума.

2
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Хмм странно, ще го погледна при първа възможност.

0
dsmilyanov avatar dsmilyanov 237 Точки

@Teodor92 Няма нужда, вече не излизат така, явно някой го е пипнал или само се е оправило. Благодаря все пак!

Останал е обаче друг проблем, не знам дали някой го е репорт-нал:

Коментарите по отговорите във форума са центрирани в мобилния сайт. Центрирано както съдържанието така и timestamp-a, изглежда доста странно.

0
charlike avatar charlike 115 Точки

@dsmilyanov - точно за това щях да сигнализирам, ама не влизам много във форума.

За "светването" на дизайна - мне баш. Синьо и оранжево хич не си отиват. Има други джунджории повече да се оправят.

Като например леките падинги на лейбълите/бутоните, както и редактирането на мнение/коментар - излиза html.

Друга идея също ми дойде за Джъджа. да има два mode-а. Един изпитен, другия неизпитен. В неизпитния мод да може да се гледа през results таблицата решението на задачата на друг потребител (ако изобщо ги е решавал отново). Вместо да мандахерцаме някакви линкове наляво и надясно по темите. :)

Едит: Хм, интересно. Сега си ми излезна с едитора едитването като се върнах в темата след една обиколка по форума.

Гледам, че сте добавили и това т.нар. пермалинкване, но пък все още за момента е достъпно само през това "answered", а си трябва и линк при всяко мнение/коментар. Един добър пример къде да се сложи е именно датата/часа.

Едит2: Аха, сега го разгадах това с едитването. Като пишеш, публикуваш и после редактираш – вместо едитора си излиза плейн хтмл, след като излезнеш от темата и се върнеш да редактираш – всичко е тип-топ - излиза си едитора.
0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Да, сетих се е от къде е бъга. Ще му метна един фикс като остане време. Относно Judge-a, идеята ти е наистина интересна и полезна, но ако трябва да бъда честен, не знам кога ще се имплементира т.к. просто в момента сме затрупани от работа.

0
Yordan.Bonev avatar Yordan.Bonev 32 Точки

Ох, препоръката ми е да сложите отдолу да се виждат повече страници, че така само по 1 откачам докато намеря страницата която ми трябва

2
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Като цяло ще пренапишем цялото пейджиране т.к. е бъгво и ще увеличим броя на страницте.

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Предложението ми не е конкретно за форума само ами като цяло за целия уеб сайт. Значи вчера ми се наложи наложи от телефона си да се ровя в сайта и форума и се оказа голяма болка. Обикновено когато ширината на екрана/browser-а не е достатъчно широка цялата навигация се свива под формата на един drop-down бутон. Само, че проблема идва от това, че не на телефона не работи. Когато го натисам ми презарежда просто цялата страница, на която съм. Същото и когато натискам и на профила си горе в дясно. Когато натискам на него се маркира той и логото в header-а, което пак си ми зарежда просто сегашната страница.

Също така и за форума малко. Не мога да поствам отговори/коментари от телефона. Поведението е същото като по-горното - просто презареждане на страницата.
Операционната ми система е Android 4.0.4, browser-а е Opera Mini. Не съм пробвал под друг браузър дали има същите проблеми, не се сетих :)

1
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Това май е точно от Opera-та т.к. AJAX-a си прави бъзици на нея. Пробвай с друг мобилен браузър, мисля че няма да имаш проблеми.

0
d.georgiev.91 avatar d.georgiev.91 63 Точки

Може и да са го предложили, ама бутнете 15px padding отляво и отдясно на хедъра на контейнера за коментар, че е малко грозно така.

0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Да, диззайнера, без да искам беше махнал падинга.

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Искам да отбележа колеги, че когато се дава линк в даден пост, в 50% от случаите линка не работи.

Забелязал съм, че системата слага .../forum/... в URL-то на самия линк след като е отворен и от там линка става съвсем друг.

Има ли изгледи това да се оправи?

Благодаря!

2
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Да, логнат е бъга. При първа възможност ще се постараем да го фикснем.

0
mesechina avatar mesechina 112 Точки


Здравейте,

Не виждам отговорите в някои теми. Пише, че има N на брой отговора, но се зарежда само въпроса без отговорите. 
Само при мен ли се случва или го има и при вас? 

0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Знам за бъга, но още не сме го спипали. При първа възможност ще отделим малко повече време на него.

0
svetoslavpopov avatar svetoslavpopov 20 Точки

Аз лично мога да споделя един бъг, на който се натъкнах. Имам едно мини смартфонче (Motorola Defi) и като вляза в сайта на университета, елемените ги показва до половината на сайта ако телефона е вертикално поставен.

Поздрави,
Светослав :)

0
Teodor92 avatar Teodor92 579 Точки

Ще кажем на дизайнера да погледне :)

0