Loading...
charlike avatar charlike 114 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

83
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
nasun4o avatar nasun4o 15 Точки

Относно обучението за КПК качвайте решенията на изпитите с документация къде се намират бъговете , унит тестовете и всичко останало. На ООП и КПК изпитите масово не са качени решенията и трябва да се влиза в SVN , а не всеки го знае :) + някой курсове са много съкратени а трябва да се разглеждат малко по широко като ООП  и в момента Адвансе ни идва 3 седмици  , също така да се направи основна програма която да се спазва тъй като кой каквото и да ми говори от Basic на ООП и КПК няма как да стане освем ако нямаш предишен опит тъй като работиш масово с Методи, LINQ, Reflection, Dictionary Listove и тнт. 

2
07/02/2016 19:12:46
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Имам проблем с оценяването на домашни от курса Advanced JavaScript февруари 2016/ Functions and Function Expressions

След като избера точките, напиша коментара и кликна на Оцени домашното - страницата се рефрешва частично:

Точките и коментара си остават, броячът за символи в коменара показва 0, и колкото и пъти да кликна на Оцени домашното - не се скрива формата за оценка, не се появява надпис Успешно оценихте......, не се появява никаква грешка. За сравнение пробвах да оценя без да пиша коментар - тогава съобщението за минимум 20 символа в коментара се появява. При току-що написан коментар броячът на символите показва реален брой символи. Пробвах да изляза от страницата и да я отворя пак - този път свалих друго домашно - и с него същите проблеми. Явно предишното се брои оценено (поне 10 пъти) - а брой оценени домашни ми стои на 11 - въпреки, че download-нах и опитах да оценя само 2, и то без успех.

Update: тази сутрин download-нах за проверка трето домшано - точно същия проблем като снощи, кликнах този път само веднъж на Оцени домашното, Брой оценени домашни сега са ми 12, но реално формата за оценяване не се скрива, не се появява надпис Успешно оценихте......

3
09/02/2016 10:06:41
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Здравейте, 

направихме нужните промени и би трябвало проблемът да е разрешен.

Благодаря ви за обратната връзка.

 

Поздрави,

Кристиан Мариянов

 

0
09/02/2016 13:48:55
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Нямам причина да се интересувам дали ви работи сайта, интересува ме аз дали мога да го ползвам. Нормално отговорът от съпорт съдържа обяснение как аз да нямам проблем с него - от този отговор не става ясно колко домашни реално имам оценени, колко от тези коментари ако изобщо са стигнали до някого, т.е. дали за тях ще получа оценка - аз не съм съпорт на сайта, аз съм клент - отговорът трябва да е me-centered. 

-1
09/02/2016 14:57:34
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

KatyaMarincheva, в такъв случай пишете в грешната тема. Тази тема е за въпроси, предложения и бъгове относно сайта и системата на СофтУни. Всъщност реално погледнато пишете в правилната тема, очакването ви обаче е погрешно. Това не се случва само при вас, аз имах същия проблем(затова всъщност съм и в темата). Тоест си е бъг със сайта и засяга всички, така че темата си е правилна.

Та предвид начина ви на писане на мнението, което не задава никакъв въпрос, а съобщава за бъг, както и предвид мястото на въпросното мнение(в тема за бъгове), полученият отговор е разбираем :). Моята препоръка за по-по-подробен(личен) и навременен отговор е по-скоро да се пише на мейла на СофтУни, а не в теми във форума. На мен когато този проблем с домашните ми се случи, приех, че всички оценки дадени за едно домашно се броят за една оценка, съответно си направих труда да оценя още няколко домашни, въпреки че уж като бройка трябваше вече да имам необходимия минимум.

 

2
09/02/2016 19:57:19
Ivaylo.Goranov avatar Ivaylo.Goranov 68 Точки

Мисля, че ще е добре на сертификатите да пише каква е максималната оценка. Т.е. нещо такова - 5.1 / 6.
Понеже, ако показваме сертификата на някой в чужбина, е вероятно да не са наясно с нашата оценъчна система.

3
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Да, има логика да показваме максималната оценка. Добавих го за списъка със задачи за след SoftUni 3.0 промените. :)

1
mbeleva88 avatar mbeleva88 69 Точки

Не съм много сигурна дали точно тук е мястото, но имам предложение относно проверяването на домашни:
 - когато някой ти е оценил домашното, да можеш да си виждаш каква оценка ти е дал. Защото може да ти е написал супер ти е домашното, мн добре да си се справил и куп коментари от тоя сорт, а всъщност да те е оценил на по-ниско.
- също така предлагам да има обратна връзка защо ти си гласувал с "некоректен/коректен" полезен/неполезен".
В момента се сблъсквам с проблем, че този който ми е проверявал домашното не е разбрал условието на 1-ва задача от 1-вата лекция на Advance C#, което е следното " Write a program to read an array of numbers from the console, sort them and print them back on the console." А коментара който получавам е следния: "Според мен на 1-ва задача е трябвало да напишеш собствен алгоритъм за сортиране. Поне аз така направих." 
Интересно ако е измислил нов алгоритъм за сортиране, защо не вземе да го патентова :D та по тоя повод аз смятам, че коментара е некоректен и да има опция да напиша защо смятам така и съответно да видя дали ми е отнел точки за това.......

Надявам се да получа обратна връзка за това дали има вероятност предложенията ми да се въведат.

Благодаря предварително.

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Има един малък catch в тази ситуация обаче. Ако аз проверява на някого домашното и той ми даде обратна връзка, че ми го е оценил като некоректен, аз може да сметна, че той все пак не е прав и аз съм убеден в правотата си, така че ще искам да му дам обратна връзка на оценяването с некоректен, той обаче отново може да иска да се дообоснове и така до безкрай :) Та за да се спре подобна "война", е направено по един коментар за оценяване и една оценка на коментара и толкова :)

2
mbeleva88 avatar mbeleva88 69 Точки

Добре и това го има, но може да не се прави до безкрай => а просто обратна връзка и за човека, за да се знае причината защо смятам,че не е коректно, все пак и за него да има полза от цялата работа. 
А какво смяташ, за това да се вижда с колко са оценявани хората?
П.С. Днес пак получавам коментар от проверено домашно, да съм си слагала using-ите вътре в namespace-ите ......аз цял ден се боря с матрици и dictionary в dictionery-ита :D, а те ми оценяват някви глупости, които не са важни за този курс, нито ще се вземат предвид за изпита по Advanced C#... :) 

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Лично аз съм за идеята като цяло плюс това да се вижда с какво са ти оценили домашното :)

0
sholeto avatar sholeto 93 Точки

Имам предложение относно отворените курсове:

След края на всеки изминал отворен курс да се добавя мейлинг лист, където хората могат да се запишат, ако искат да бъдат уведомени, при положение че се проведе отново този курс. Така ще е удобно за потребителите, ако искат да бъдат уведомени конкретно за даден курс, ако ще се състои пак. А и предполагам ще е удобно за СофтУни - така може да следите дали има интерес даден курс да бъде провеждан пак.

2
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Супер предложение! Слагам го за след SoftUni 3.0 промените. :)

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Здравейте,

Много удобно ще е ако се въведе watch на курсовете - избраните от нас, който да следи за започващ курс, поправки и т.н. Удобството е в това че ако имаме курсове които искаме да повишим или имаме интерес да проведем ще получим адекватна и навременна информация относно тях!

Поздрави Георги!

2
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Да, може да помислим за нещо от сорта. Слагам го за след СофтУни 3.0 промените :)

0
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

На някой видеа звука е спиндермаански .... 100 тей плажити ?

0
vaseto_v avatar vaseto_v 50 Точки

Здравейте, в менюто заплащане, няма опция за избор на поправката по Advance C# и Java, която ще се проведе на 13.03.2016, а за тези, които не са от София е трудно да се запишат на място :)

0
KOSTADINMARKOV avatar KOSTADINMARKOV 22 Точки

Аз конкретно мисля че един форум е полезен от абсолютно всякакакво естество.Да всеки си има ментор и може да разчита на него и неговата група,но винаги могат да излезна ново и нови въпроси ,на който можеби менторът не е компетентен да даде адакватен отговор.За това постоянното модеризиране на една така програма - а именно развитие на форумите ,не само в нашият университет,но и на всякаде другаде би било повече от полезно за всеки ,който се е захванал и иска да бъде програмист.Тук ние можем да обменяме информация и различе опит от програмирането.

-1
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Това в което пишеш е форумът. :) Може да задаваш въпроси от ТУК, на които ще получаваш отговори и може да отговаряш и коментираш също така. :)

0
spareva avatar spareva 12 Точки

Връщане от тема към "Въпроси без отговори" води до 404.

В страница от форума линкът към "Въпроси без отговори" е https://softuni.bg/forum/questions/unanswered. След навигация към тема (пример https://softuni.bg/forum/8675/request-osnovitena-machine-learning-otvoren-kurs) линкът към "Въпроси без отговор" добавя темата като рекуест към страница: https://softuni.bg/forum/questions/unanswered?page=request-osnovitena-machine-learning-otvoren-kurs и води до 404. Втори пример: https://softuni.bg/forum/questions/unanswered?page=pobitovi-zadachi

1
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Оправихме го и ще го видите в следващата версия. :) Благодарим за репорта! :)

0
17/03/2016 11:16:13
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.