Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
charlike avatar charlike 115 Точки

За обучителната система - въпроси/предложения/бъгове

Какво мислите за следната концепция, което може спокойно да се нарече "форум"?

Да се записват в базата данни постове с там всякаквата им мета, като тая мета ще е , ей го - title, body, tags, author, views, answers. Нищо повече.

След което по тежест таговете (най-тежките тагове след някакво време и определеня граница) да стават категории. И от това изхождам, че един опростен блог може да стане супер форум. Щото са, извинявайте, ама таг "трудно", "кола", "тагове" - ми някак.. нали :)

Какво мислите? - web devs.

Както се казва.. трявба да се научи да мисли човек. Като може да мисли ще напише смислени тагове и ще гледа бая да се спазват някакви конвенции, които не са трудни. Слагаш няколко главни тага и преспоконо това си е чиста "категория". Те тагове се пръкнаха от социалките, а там се пръкнаха от keywords. Следователно времената и термините се менят, но не и смисъла, затова трябва да се научи да мисли човек и да вижда смисъла.

Няма значение как си мисал специално за първите уеб страници keywords, и как пишеш сега таговете - еднакво е - това е умение, а не просто разделяне на едно изречение със запетайки след всяка дума. :)

----------------------------------------------------

+ Друга идея.. Гледайки tag cloud-a, що не се направи  drag 'n' drop да може също да се слагат в полето за тагове :) Или примерно един textcomplete.js върши прекрасна работа:)

+ Може да сложите "@"-autocomplete и да стават линкове към профилите в сайта - няма да е лошо :)

Таговете да ги приема системата със запетайка и направо после си ги разделяйте по нея, не по спейс. Така направен таг-клауда, няма смисъл според мен.

----------------------------------------------------

+Георги Янев - GooglePlus & YouTube

@tunnckoCore - Github, Pastebin, NPMJS :)

#charlike - Facebook, Pinterest, Twitter, Packagist

84
Предложения и проблеми 12/09/2014 18:30:53 1
WifiAvivi avatar WifiAvivi 150 Точки

Форумът (при писане на тема/мнение) не позволява на браузъра да прави check spelling (проверка на правописа - вградена опция на самия браузър). 

2
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки

Предполагам е грешка и за да не отварям тема пиша тук. Става въпрос за курса

"Въведение в онлайн търговията - май 2016"

Относно цената на курса, като последна точка, отдолу пише: 

Колко струва обучението в курса? 

За курса се заплаща еднократна такса, включваща присъствено обучение в СофтУни, комплект за разработка Ардуино, възможност за явяване на изпит и издаване на сертификат:

Поздрави

 

0
RFilipov avatar RFilipov 136 Точки

Линк за download на сертификат от Programming Basic 12.07.2015 не работи.

Линк за PHP Web Development стария курс не работи ако се избере от целия списък с курсове в лявата част на страницата. https://softuni.bg/courses/php-web-development

0
ArmenPotourlyan+deleted! avatar ArmenPotourlyan+deleted! 488 Точки

В статията "Курсът Основи на програмирането в 8 града": Варна - сградата на Стамотологията.

0
xanderbg avatar xanderbg 53 Точки

Tech module-а изглежда доста интензивен - лекции от вторник до петък. Няма да е зле да има стрийминг за онлайн хората паралелно със записа, за да не се чака видеото да се качва.

0
ArmenPotourlyan+deleted! avatar ArmenPotourlyan+deleted! 488 Точки

Има проблем с таблиците в постовете - не мога да сложа по-голяма ширина от 500px, а при Merge на клетките излиза много странно таблицата - разместват се заглавията на колоните и... Май повече таблица няма да ползвам laugh

 

Друг проблем е, че ако съм имал центрирани параграфи по страницата и направя фаталната грешка да си редактирам поста, всички параграфи стават отново подравнени отляво.

0
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Не знам бъг ли да го нарека, ама не мисля, че "с" трябва да е думичката там, след като всичко друго е на английски :)

 

P.S. Поздравления за бързата реакция!

0
22/05/2016 17:56:25
djc_bg2015 avatar djc_bg2015 922 Точки

Материалите от курса Advanced Java не могат да се свалят.

Виждам следната грешка:

"Файлът не съществува или имаше проблем със свалянето му... Моля, опитайте по-късно."

?

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Преименувахме файлове и си хванал момента. Оправихме го. Благодаря.

1
valeri.stoyanov avatar valeri.stoyanov 2 Точки

Здравейте , има някакъв проблем - когато си гледам профила и гледам какви теми съм коментирал. Когато цъкам по табовете не ме пренасовча към различните табове, а стои само на първия таб :) Поне на мен ми помага че мога да си следя темите. благодаря  ако успеете да го оправите 

0
26/05/2016 15:36:27
Reath avatar Reath 188 Точки

Здравей!

Опитах се да пресъздам проблема ти, но без успех. Можеш ли да ми дадеш повече информация с какъв браузър и версия се опитваш да разцъкваш табовете? Моля те да провериш дали и в момента проблема продължава да се възпроизвежда при теб.

1
valeri.stoyanov avatar valeri.stoyanov 2 Точки

Здравей ,благодаря че писа. Репродуцирах проблема наХРОМ и Мозила. Когато отида на профил (моя или на някой друг), Първо има данни за човека - снимка и др. Там няма проблем. По-надолу при активността във форума има табове- Профил, Въпорси ,Отговори,Коментари. Когато ликам върху различните табове не се смена информацията долу а стои винаги информацията от таба Профил( брой точки,и общия брой коментари и иотговори),Горе в URL - се сменя "forum-profile-tabstrip-4" , "forum-profile-tabstrip-3" , "forum-profile-tabstrip-2","forum-profile-tabstrip-1" но не се рефрешва таблицата долу. :) Благодаря за отговора и за отделеното време 

 

 

1
28/05/2016 12:44:38
Reath avatar Reath 188 Точки

Здравей!

Благодаря ви за докладвания проблем. Вече е разрешен и след deploy-ване на новата версия проблема ще изчезне.

1
TanyaZheleva avatar TanyaZheleva 354 Точки

Има бъг (поне) при мен с точкуването във форума. При отговори на въпроси (както и при получаването на гласове на съответния отговор) точките си остават същите.

 

0
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Здравей! :) Някои категории във форума не дават точки по дизайн на системата. Може би си попаднала на точно такава категория. :)

2