Подходящ лаптоп за Софтуни?
Здравейте, на ниво Java database съм и търся временно решение (лаптоп) за 6 месеца (понеже няма да живея вкъщи). Търся в момента нов лаптоп (бюджетен, няма нужда да е много скъп ,понеже компютърът ми е с части от 2021). Ориентирал съм се към 16 рам, Вградена видео карта (за по-евтино), ssd 256-512 разбира се, но имам нужда от съвет за процесора. Какъв точно би ми "стигнал" , така да се каже до краят на курсовете? Мисля да изкарам Java пътеката до край, а пък след това ще взема нова машина, ако се наложи.
Има някакви бюджетни варианти и съм се спрял на точно на 3 от тях. Не намерих по-добро място да питам от тук, така че, моля , ако някой има мнения по въпроса да сподели :). Ще съм благодарен.
Ryzen 7 4700U
Ryzen 5 4500U
Ryzen 5 5500U
Това са трите опции на бюджетните лаптопи които намерих (останалите параметри и в трите случая са - Integrated GPU + 512 ssd и 16 рам).
Благодаря, предварително и се извинявам , ако въпросът е задаван прекалено много пъти :)
Благодаря ти, много. Лаптопа ще се използва само на зарядно. Имаше просто няколко варианта и се чудех, кой да избера. Токът не е проблем, ще ми го плащат. Временен вариант е за 6 месеца, после си се връщам на Ryzen 9.