Профил
Loading...
+ Нов въпрос
i11vka avatar i11vka -1 Точки

[Technical Issue] Visual Studio - коя версия да избера?

Здравейте, има нужда от съвет какво Visual studio да си изтегля и от къде, защото започнах да се занимавам от скоро с С++ и С# и искам поне като си свалям нещо, то поне да е качествено, а не да ми цикли

С Windows 7 съм и параметрите на компютъра са ми 4гб и ХДД1тб - като в С имам 200гб и в 420гб свободно място. 

Тагове:
1
Основи на програмирането 13/09/2015 21:14:45
Filkolev avatar Filkolev 4432 Точки

Сложи Community 2015 и виж как ще върви. Не знам какъв ти е процесора, но с тази рам и обикновен диск, предполагам на 5400 оборота, няма как да лети.

Ако ти е много бавно, по-скоро решението е да пробваш по-леки IDE-та, CodeBlocks за С++, за C# съм чувал от колеги, че SharpDevelop работи доста бързо.

0
villyjord avatar villyjord 171 Точки

Биха ли се получили проблеми при VS2015 със софтуера за базите данни обаче SQL Server etc.? Ще са съвместими ли напълно?

0
Filkolev avatar Filkolev 4432 Точки

Ами аз имах проблем с 2013, защото бях правил преди време едни мизерии, бях инсталирал в D, то се запазили някакви данни в регистрите и така. Сложих 2015 и нямах никакви ядове (в DB Apps курса поне). Все пак това са продукти на MS, логично е да ги направят да бачкат добре заедно. Вече за връзване към Oracle и т.н. по-може да се притесняваш в началото, но решения ще излязат с времето.

0
villyjord avatar villyjord 171 Точки

Танкс. Ами ще слагам да видя. Хубаво е да се работи с последни версии.

Btw, тъй като те хващам онлайн и предполагам ще има твое участие в направата на изпитите за повишителната сесия на фундаменталс през октомври, моля обърнете внимание от екипа на едно мое питане в тази тема: https://softuni.bg/Forum/5552/Izpit-Java-na-4ti-okt-i-povishitelnata-sesiya-na-fundamentals. Хубаво е да имаме това изместване с една седмица да се придъжаме към правилата след като javata разбърка малко нещата. Пълноценна ваканционна седмица е жизнено необходима. Може би и официален последващ пост тук във форума или общ административен емейл също ще е полезен с началото на новата седмица asap.

0
14/09/2015 02:38:50
nakko avatar nakko 7 Точки

Здравей, като цяло Windows 7 не е толкова бърз, аз съм с VS Community 2015, за сега всичко си е наред, 4г рам мисля че е достатъчно поне за първите курсове, харда не е добре, зависи доста и от процесора :)

Ако имаш как сложи си Windows 8.1 по бърза ще ти е машината, успехи :)

0
zensmith avatar zensmith 1 Точки

Здравейте, аз не бих избързвал с инсталиране на VS Community 2015. Според запознати има някакви дребни бъгове за доизчистване. Така, че за момента е по-разумно да се използва малко по-стара версия - 2014 или 2013.

Ето една тема в която са обсъждани за и против.

0
14/09/2015 02:02:16
nakko avatar nakko 7 Точки

Здравей, аз от няколко месеца съм със VS Community 2015 и мога да кажа, че нямам никакви проблеми, макар и машината да не ми е кой знае колко добра :).

1
vlad.dinev avatar vlad.dinev 16 Точки

Спокойно можеш да използваш VS 2015 Community, ще ти върши чудесна работа. VS 2013 Express също. На споровете за това коя версия е по-добра можеш да не обръщаш внимание. Коренна разлика в това как вървят няма, а бъгове и да има аз поне още не съм се натъкнал. И да намериш някой не е страшно. За да активираш 2015 ти трябва Microsoft Account.

Ако ти е интересно да се запознаеш с алтернативите можеш да опиташ MonoDevelop.

http://www.monodevelop.com

Има го за Mac, Windows и Linux. От опит мога да ти кажа, че на Ubuntu върви чудесно.

В крайна сметка каквото и да избереш все ще ти свърши работа, така че давай смело.

3