Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
onefen avatar onefen 27 Точки

Проблем с TortoiseSVN

Здравейте,

имам проблем с качването на файлове в github с TortoiseSVN. До скоро всички си работеше нормално, но си изтеглих и инсталирах по-нова версия на TortoiseSVN. Сега като си направя ново Repository в GitHub и пробвам да commit-na файлове ми дава грешка "out of date". Четох из интернета на английски и доколко разбрах това се получава ако файловете в repository-то и на при мен се разминават нещо. Само че repozitory-то е ново и в github все още няма никакви файлове. А тези който са при мен са от днес, така че не разбирам кое му е out of date. Някой знае ли на какво се дължи този пробем? Преди не ми се е случавало. От това, че версията на програмата е нова ли е причината, От сайта на Github.com ли е или има друга причина?

Тагове:
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Ако в репото няма никакви файлове, както казваш, дори и README.md, ще имаш главоболия да сложиш нови с Turtoise SVN. За да сложиш поне първите файлове, следвай туториала в гитхъб, който излиза, когато се опиташ да отвориш празното си репозитори. Ще те преведе как през конзолата да си инициализираш работно копие и да качиш 1вите си файлове. От там нататък ще може да свалиш репозиторито през костенурката и да качваш и дърпаш през нея, което аз силно НЕ ти препоръчвам, а по-скоро ти препоръчвам да се опиташ да свикнеш на конзолния клиент на гит.

0
onefen avatar onefen 27 Точки

Качих файловете през конзолния клиент на git, но е много по гадно от костенурката. Защото, за да се запазят каквито и да било промени на сайта трябва да се направят 3 неща. Да се add-нат промените, да се commit-нат и накрая да се push-нат. Ако не напрвиш едно от нещата промените не се запазват на сайта, а и трябва да се пишат километрични команди. Все едно, че работиш под DOS, ако някой още помни какво е това.

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

С времето ще разбереш, че това е правилният начин :-) Stage-ването на файлове (add) си има своите плюсове. Commit-ването към локално репозитори позволява това някой да ти достъпи репозиторито преди да качиш на сървъра или да stash-неш промени, за да разрешаваш конфликти впоследствие :)

Иначе звучи overkill когато просто искаш да качиш един текстови файл, но идеята на вършън контрола не е такава все пак :)

0
dgp_82 avatar dgp_82 19 Точки

На мен ми дава същите грешки. Някой може ли да опише стъпка по стъпка как се създава репозитори през костенурката.

0