СофтУни обяви официално съвместната си бакалавърска програма с Варненски свободен университет!
Здравейте,
Всички го чакахме, но вече е факт. Чрез обучението си в СофтУни можем да станем горди притежатели на свещен архаичен документ - диплома за висше образование по специалност „Информатика и компютърни науки” с образователно-квалификационна степен „бакалавър” (yeah, baby ).
Новината се появи преди час във великата синя стена (FB) на СофтУни. В този проект СофтУни ще си партнира с Варненски свободен университет, което означава да си проверите изправността на банските.
"С удоволствие ви съобщаваме, че от март 2014 г., вече официално сме партньори с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ). Партньорската ни програма предлага обучение и диплома за висше образование по специалност „Информатика и компютърни науки” с образователно-квалификационна степен „бакалавър”. Към дипломата се издава и Европейско дипломно приложение на английски език."
СофтУни обещаха подробности в най-скоро време.
Да, аз завърших във Икономическия във Варна, честно казано който не е бил там, няма диплома. Специалността ми беше "Счетоводство и контрол", единия даскал беше казал нещо от сорта на: - Реално предприятията от България с нужда от одит са 1000 (цифрите не се сещам точно, но са някакви приблизителни), а регистрираните одитори са 1300, вие си решавайте дали искате да сте одитори.
"Да, аз завърших във Икономическия във Варна, честно казано който не е бил там, няма диплома."
@Todor09
Излагаж се. Аз съм завършил ВСУ, карам и магистратура там. 3-4 курс си намерих мн лесно стаж в банковия сектор (3 интервюта 2 позици...) Навсякъде, където съм имал достъп с работодатели са били разочаровани от кадрите от ИУ - Варна. Миналата година имах стажантка от ИУВ и беше пълна трагедия. Всичките задачи, които и възлагах се налагаше накрая сам да си ги свърша наново. Предаваше ми задания с правописни грешки (и беше точно от твоята специалност СК). Накрая спрях да се занимавам с нея и не и възлагах задачи.
Мисля, че Наков в взел правилното решение, като е избрал ВСУ. ВСУ има огромни ресурси и за разлика от държавните университети се развива всяка година. От ремонти на база, което става всяка година, до постоянно печатане на нови помагала и учебници. Там държат и на преподавателите си. Постоянно ги пращат на обучения и участия по някакви форуми в чужбина. Също така като частен университет могат да си позволят да наемат най-добрите преподаватели по конкретен предмет в БГ, което и правят. От всички университети в БГ топ преподавателите им преподават и във ВСУ. ВСУ има и добри международни партньори. Аз лично съм присъствал на лекции на 3ма преподаватели от University of Cincinnati, които идват по няколко пъти в годината за лекции в ВСУ. ВСУ е партньор с Coventry University по една от техните програми.
По-горе споменах за ресурсите на университета. Имат едно от най-силните НПО в страната, с което усвояват много европейски проекти благодарение на които се издържа университета. Имат много силни кадри свързани с проектите от ЕС, които всяка година ходят до Брюксел. Разбира се това води и до много контакти. Ноември месец бях на посещение на всички институции на ЕС пак организирано от ВСУ. И само да спомена, че бяхме единсвтения университет, на който беше обърнато внимание от институциите и то по време от годината на "затворените врати" т.е. когато не е отворено за посетители. Ръководителя на НПО на ВСУ е лице за контакт от страна на БГ по програма Хоризонт 2020. Това е най-голямата програма за научно-изследователска дейност в Европа, която за следващия програмен период има ресурс от 80 милрд евро. Смея да твърдя, че от всички университети в страната се обръщат до ВСУ да им помагат с проектите защото нямат квалифицирани кадри.
Това с правописните грешки е нож с две остриета (и аз виждам такива в твоя пост, никой не е безгрешен). Имах съквартирант който учеше във ВСУ (3 години живяхме заедно), той изобщо не стъпваше и завърши с прилична оценка. Нормално да има голям ресурс, след като таксите са от 800лв. нагоре. Имахме един даскал по застрахователно дело, който преподавал там и вика, че просто трябвало да му плащат и вредни, за да се върне отново там. Студентите си говорили по телефона по време на лекция, държат се нагло и тн.. Така че всеки университет си има кусурите. И не, не цъкам аз + и -, за мен това е "беднярщина", не съм тук да пиша "готини" коментари за +-чета. Аз лично ако успея да си изкарам 2-те години, няма да стъпя повече в унивеситет.