Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

kasskata avatar kasskata 492 Точки

Залата на университета

Здравейте,колеги.

 Доста дълго мислех дали да пиша по един въпрос,който ме мъчи откакто сме започнали курсовете,

но след семинарът по LINUX за начинаещи,ми се случи нещо ужасно пред очите и нямаше как да не попитам...

Вчера след семинара на път към спирката  на тролей "2" двама цигани нападнаха на 100 метра от мен една жена за да я окрадат.Докато се усетя жената беше на земята ,а от близката улица пребягаха две 15-годишни момчета и нападнаха ромите с шутове в главата.2 коли спряха,шофьорите попитаха какво става и след като разбраха и те нападнаха циганите...жената излезна невредима,но циганите изядоха боя ,не знам дали са станали въобще от улицата после.Да не казвам че в близкия вход до случката едно момиче тръгна да помага но приятелят и с нея и заби два шамара за да се върне при него (явно се караха за нещо) и й се развика да седи при него.

Преди 1 седмица си говорех с роднини,които гледат телевизия редовно(новини не гледам от 2 години). Разбрах че "Хаджи Димитър" и "Манастирски ливади" са най опасните квартали на София след"Люлин" и "Надежда". НЕ искам да обидя никой от тези квартали, просто така съм чувал...

Обръщам се към Тийма на SOFTUni и най-вече към г-н Наков, който безкрайно уважавам.

Аз не съм побойник и не харесвам насилието, извадено от малкия екран и от игрите.Предполагам че още малко и след 2-3 месеца максимум, ромите които живеят от другата страна на булеварда след университета,ще разберат че в сградата прииждат хора от всички квартали на София,кой с IPhone,кой с последен модел ASUS R.O.G(2000-2500 лева ) и ще има масови хайки за програмисти и въобще ще стане страшно за автомобилисти,мотористи,колоездачи,и ПЕШАци.

Например ж.к. Младост не е много по-спокоен квартал,но поне на главните улици не се разхождат главно роми след 20:00 часа.

 Много ми се идва и на част №1 и то присъствено за да помагам на колегите или да ми помагат,но след това май ще се запиша онлайн на курсовете, защото Университета е в опасна зона за хора със скъпа техника в себе си и с градския транспорт.

Въпросът ми е малко радикален,но какво можете да направите по въпроса за още една зала извън това населено място и да е на по-достижимо с метро например... И още нещо.Мислили ли сте за маршрутка до залата,която да събира и прибира колегите... Знам че няма да ме разберете грешно и благодаря предварително за оговорите

Бързам да сложа линк към колежка отворила тема за шофьорите които са отдадени на каузата да помогнат с транспорта.

Тук можете да се запишете или да се чуете лично с шофьора за да пътувате заедно с него.

Тагове:
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

В тази връзка искам да изразя недоумението си защо заниманията са насрочени за 18:00 - 22:00 часа при положение, че става въпрос за хора, записали се присъствено, т.е. счели че не са заети и имат време да отделят. Да не говорим, че общежитията са много далаче и толково късно не виждам как ще се прибират тези без коли.

Ако може да се обърне внимание от екипа на този проблем.

10
kasskata avatar kasskata 492 Точки

малко е неприятно наистина това с тръгването, но дори да си на работа на някои места хората свършват в 22:00.аз например работя за себе си и мога да си позволя да си тръгна някой ден в 21:00 но по принцип си седя плътно 22:00.И в университетите е така-до 20:00 някои пъти до 22:00.В пълното право са направени така заниманията.

За общежитията разбирам защо е проблем,но аз съм в "Студентски град" и знам, че учащите от Софийския пътуват мноооого дълго до общежитията но само с една линия - 280,а и тази линия се движи на 5-9 мин. Знам,че един от лекторите живее в "Студентски град" ако прожете нашата тема пиши"programmer guide for survival" от 22:00 до 01:00 а тролей "2" го чаках 34 мин напълнил гащите да не се върнат една тумба цигани да ги търсят тия двама българи(аз и един приятел седяхме само 2ма на спирката) 

0
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

Ами както и да го мислим най-лесното е да изтеглят заниманията през деня. Освен ако не е съобразено с лекторите, не мисля, че има студент, на когото да му е по-удобно вечерта.

5
boyanatsvetkova avatar boyanatsvetkova 11 Точки

Здравейте и от мен. И аз считам, че занятията трябва да се изтеглет по-рано през деня,защото прибирането след 22.00 ще е много неприятно, особено за хора като мен, които живеят на другия край на София и трябва да сменят 3 траспорта(нямам книжка,нито кола), да не говорим, че и мен ме е страх да се прибирам сама по това време от кучета и цигани, с извинение.

10
Plami avatar Plami 373 Точки

Абсолютно съм съгласна с теб, че трябва да се измисли нещо. Понеже ходех на нулевото ниво няколко вечери беше доста страшничко вечер - имах чувството че имаше само мангали в автобуса и се чудех в кой момент ще ми ударят 2 шамара и ще ми вземат моя доста старичък лаптоп.След това минах на дневни лекции, за да не рискувам :)

5
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Аз предлагам да се събираме пред главния вход с фенер в ръка да се чакаме, да ходим заедно към спирките,да се разделяме по групи за всяка спирка.Хем ще сме в компания по 4-5 човека хем ще има за какво да си говорим.Хем някой може да има оръжие(огнестрелно,опази Боже)за защита,но не е добра идея защото според Законите на република България-самоотбрана е буквално прието и перефразирано от мен-"Нема кръв,нема фал" или дефакто Самоотбрана се води САМО, АКО можеш да докажеш нападение(синьо око,рани,скъсани дрехи не е доказателство! ).Ако при самоотбрана не получите нито една рана ВИЕ сте нападател... You're Wellcome

5
Plami avatar Plami 373 Точки

Ще си купя сгъваема бухалка :D

1
Plami avatar Plami 373 Точки
Мисля да сменя уроците по йога със бокс или таекуондо и да стана нинджааа :)
4
MilushK avatar MilushK 44 Точки

Да, и аз мисля, че е добре да се обърне внимание на този въпрос. Поне лекциите на първо време да са все дневни, доколкото позволява...

5
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Кала гледам си се развихрил wink , но иначе си прав !

Квартала е гаден , но ако тръгнеш към Кауфланд няма мангали smile

А и може да се движим на групички smile Казвам го от опит wink

Едната вечер бяхме с едно приятелче(Кала  с Веско  бяхме и още един приятел) и никой не ни закача smile

Така , че намериш ли си компания няма да те закачат wink

2
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Е как бе ,човек пребит циганин съм виждал само .....еми не съм виждал циганин,ама е близко до терорист в CAllOfDuty.Ама и циганин арабин българин няма значение не са хубави тия работи ако не си тръгнал да ги търсиш нали ?

Кауфланд? Не знаех че има Кауфланд но посоката ми за тролея е западно от сградата(Mitsubishi motors автосалона)

Е супер може да започнем задно да си пътуваме "Агитка за Студентски"

0
iliev72 avatar iliev72 147 Точки

Точно до БалканСтар и спирката на 85 ако не се лъжа е там smile

Аз не съм към Студентски град , но метростанциите може да се возим smile

0
batebobo avatar batebobo 90 Точки

Нищо не разбирате...
SoftUni правят цялото упражнение в този квартал, за да може студентите паралелно да ходят на тренировки по бойни изкуства и лека атлетика (поощряват физическата активност!! ) :)

Иначе, ако си намерите някоя мадама да ви пази, няма да имате проблеми ^^

9
kasskata avatar kasskata 492 Точки

или куче с рапърска шапка да си тренираме :D

прав си нека който е черен колан мин.3ти дан карате да се обади за третия етаж е свободен да питаме за наем и да почваме физическа подготовка...

а може и бягане Спринт с лаптоп - мъже/жени .

3
batebobo avatar batebobo 90 Точки

That's the spirit!
Плюс това едно такова обучение е своеобразен team building :D

P.S. Нямаш какво да ми кажеш за swag кучето просто... на него тренировки не му трябват!

0
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Мога да предложа нещо доста интерестно...Ако има хора с коли,които не се притесняват да качват колеги,да драснат едно коментарче за да помогнат на колеги и колежки, които са в тяхната посока.Скоро ще изваждам колелото и както е тръгнало май така ще се прибирам по-най сетлите улици до  сграда "Смердика"(да няма реклама)и от там до Телевизионната кула и нагоре по "Симеоновско шосе",но все пак за хората които нямат възможност за превоз да имат подкрепа от някой.

1
georgi950 avatar georgi950 53 Точки

Аз ще съм с кола, но не съм сигурен дали ще съм присъствено още - ако взема стипендия присъствено иначе онлайн.

0
techmaniac avatar techmaniac 133 Точки
Каквото и да говорим, ще бъде безполезно ако някой от екипа не се отзове.Иначе ако на мен ми се наложи да оставам в студентски , ще се радвам да се съберем 5+ човека за да пътуваме спокойно ...
1
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"Преди 1 седмица си говорех с роднини,които гледат телевизия редовно(новини не гледам от 2 години).
Разбрах че "Хаджи Димитър" и "Манастирски ливади" са най опасните квартали на София след"Люлин" и "Надежда".

kasskata, не знам тези твой роднини, какви новини гледат, но "Манастирски ливади" е сред един от най-хубавите и скъпи квартали в София, тъй като се намира в близост до Витоша... Вярно, че нямат читави пътища там и трябва да минаваш с луноход 4х4, но този регион там няма нищо общо нито с "Люлин", нито с "Надежда" ;)

Относно "Хаджи Димитър" и прилежащите около него квартали - да, "по-омърлушени" са ни от централните в града, но по никакъв начин не мога да кажа, че там е ситуирана по-голямата престъпност. Ако изключим идеалния център, където е бъкано с камери, престъпност има навсякъде в града и по всяко време, тъй че дали е Люлин, Младост или Судентски град - все тая ;) Прибирайте се на групи, или по двама :)

5
NickyRangelov avatar NickyRangelov 62 Точки

Извинявай, но именно в Манастирски ливади кучета наръфаха до смърт професор на 90тина години преди година-две... Става дума за ОПАСНИ квартали, което не значи непременно цигани...

1
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Ама то глутници кучета могат и пред фонтаните на НДК да те наръфат бе :D Или ако си от Драгалевци, то по тая логика може и някой подивял помияр от планината да те погне...

Тва казвам - навсякъде е опасно! ;)

Специално Манастирски ливади обаче, да се водят "опасен квартал", наравно с най-крайните квартали...Ок, както кажете и си решите :)

2
kasskata avatar kasskata 492 Точки

може и някой да ме е излъгал,нищо не казвам и все пак няма общо с темата,за което ти се извинявам. манастирски ливади е близо до моя квартал ,но не съм стъпвал там, а случая с професора по англиски беше в моя квартал Малинова Долина по моята улица,човека беше от моя блок но странеше от всички и всичко а и гонеше и биеше кучетата без причина...нищо друго няма да кажа

-1
Vasilsk avatar Vasilsk 109 Точки

Здравей колега,

Твоя пост ми напомня за родителите на един познат, които му забраняваха да идва до нас с метрото, за да не падне бомба и да се срути, докато той е вътре. Това страха е голяма работа, недей да живееш в постоянен страх, че някой ще ти вземе лаптопа. Мога да ти гарантирам, че в който и квартал да живееш, никога не знаеш какво може да ти се случи. Какво те кара да мислиш, че ако сега слезеш до магазина да си купиш бира няма да се натъкнеш на някой наркоман с нож в джоба, на който му трябват пари за доза. Остави безпокойството за хората, които ще живеят вечно, и си живей спокойно твоя. Аз вечер след лекции се прибирам с тролей и използвам възможността да се насладя на вечерната тишина и на спокойствието след 4-те часа, в които ми е гръмнала главата от информация.

А и сериозно ли мислиш,че е толкова лесно да намериш зала за 200+ души в центъра на София или някой "сигурен" квартал с достъпен наем.

8
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

То човек, ако гледа новини трябва да си извади извода, че света е потънал в тотален мрак и е по-добре нито да излиза, нито да шофира, нито да лети със самолет, нито да пазарува онлайн, нито да диша (все пак въздуха сигурно е отровен)... Отдавна новините не са нищо повече от една черна хроника, в която се сменят само имената и местата... Некомпетентността на повечето журналисти и спичащият начин, по който се поднася информацията цели единствено да прикове зрителите към вечерната емисия или да си купят днешния вестник и така да се отчете рейтинга/тиража за пред рекламодателите...А и накрая да разберете, че "ще стартира поредното мега-гига-дупер шоу, за което ще говори цяла България и ще разтърси представите ви за риалити - запишете се за кастинг сега!" :D

6
kasskata avatar kasskata 492 Точки
Това не е ли "Теория на вероятността"...То е ясно че винаги може нещо да ти се случи по всяко време,но ако можеш да предотвратиш нещо защо да не се пробваш да го направиш
3
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Вярно е, че навсякъде може да ти се случи случка, както е и вярно, че такива бизнес сгради с хора, разхождащи се с предполагаемо скъпа техника, могат да предизвикат внимание. Неприятни са тези неща. За съжаление обаче май няма много много какво да се направи. Всички искат стипендии, таксите трябва да са ниски, а сградата иска наем :).

Както и да е, аз съм с кола и предполагам докато дойде момент да тръгнем на лекции, поне за лятото, ще пътувам от кв. Витоша (до Студ. град). Няма проблем да се возим 3-4ма(без мен).

Иначе да, аз ако мога да избирам, бих избрал дневни лекции. Сега лятото не е чак такъв проблем, ама 22:00 си е бая късничко да учи човек :).

0
kasskata avatar kasskata 492 Точки

ха още един човек от судентски 

много сме :D

трябва да се организираме по някакъв начин.И ако всички кввартали се организират си решаваме роблема драстично 

2
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.