Залата на университета

Здравейте,колеги.

 Доста дълго мислех дали да пиша по един въпрос,който ме мъчи откакто сме започнали курсовете,

но след семинарът по LINUX за начинаещи,ми се случи нещо ужасно пред очите и нямаше как да не попитам...

Вчера след семинара на път към спирката  на тролей "2" двама цигани нападнаха на 100 метра от мен една жена за да я окрадат.Докато се усетя жената беше на земята ,а от близката улица пребягаха две 15-годишни момчета и нападнаха ромите с шутове в главата.2 коли спряха,шофьорите попитаха какво става и след като разбраха и те нападнаха циганите...жената излезна невредима,но циганите изядоха боя ,не знам дали са станали въобще от улицата после.Да не казвам че в близкия вход до случката едно момиче тръгна да помага но приятелят и с нея и заби два шамара за да се върне при него (явно се караха за нещо) и й се развика да седи при него.

Преди 1 седмица си говорех с роднини,които гледат телевизия редовно(новини не гледам от 2 години). Разбрах че "Хаджи Димитър" и "Манастирски ливади" са най опасните квартали на София след"Люлин" и "Надежда". НЕ искам да обидя никой от тези квартали, просто така съм чувал...

Обръщам се към Тийма на SOFTUni и най-вече към г-н Наков, който безкрайно уважавам.

Аз не съм побойник и не харесвам насилието, извадено от малкия екран и от игрите.Предполагам че още малко и след 2-3 месеца максимум, ромите които живеят от другата страна на булеварда след университета,ще разберат че в сградата прииждат хора от всички квартали на София,кой с IPhone,кой с последен модел ASUS R.O.G(2000-2500 лева ) и ще има масови хайки за програмисти и въобще ще стане страшно за автомобилисти,мотористи,колоездачи,и ПЕШАци.

Например ж.к. Младост не е много по-спокоен квартал,но поне на главните улици не се разхождат главно роми след 20:00 часа.

 Много ми се идва и на част №1 и то присъствено за да помагам на колегите или да ми помагат,но след това май ще се запиша онлайн на курсовете, защото Университета е в опасна зона за хора със скъпа техника в себе си и с градския транспорт.

Въпросът ми е малко радикален,но какво можете да направите по въпроса за още една зала извън това населено място и да е на по-достижимо с метро например... И още нещо.Мислили ли сте за маршрутка до залата,която да събира и прибира колегите... Знам че няма да ме разберете грешно и благодаря предварително за оговорите

Бързам да сложа линк към колежка отворила тема за шофьорите които са отдадени на каузата да помогнат с транспорта.

Тук можете да се запишете или да се чуете лично с шофьора за да пътувате заедно с него.