Loading...
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

Човече, страшно много бъркаш в решаването на тези задачи и ще се забатачиш на изпита. Тези задачи се решават без да се чете условието. Ето го моето решение - http://pastebin.com/03Cpdxr9

А тук от 43та мин съм се опитал да обясня как се решават - https://www.youtube.com/watch?v=syQ8EeqDOxE

1
dZf1aeA-KlimentHristov avatar dZf1aeA-KlimentHristov 56 Точки

До сега съм решил почти 70 % от фигурките , ама малко по трудните ме затрудняват , нали за това се тренирам не сам спец все още но отначало пак нито една неможех да решавам. Сега стигнах само до трудните. Благодаря за видеото , ще го огледам детайлно и ще видя къде греша. 

Някой задачи с фигурки ги решавам много лесно , но други супер много време се забърквам. Явно пропускам нещо което ще разбера в твоето видео .

Благодаря 

0

Здравей отново, от твоя клип разбрах някои детайли за картинките които са свързани с по малко редове код, иначе другите които се тренирам също на задни изпити с големия код се решават някакси за мен по лесно. Иначе ако има свързани фигури твоя вариант на представяне е по лесен ... За това говоря , винаги напредваш ама бавно и виждаш нов начин на решаване за по големи трудности.

Благодаря за помощното видео.

0
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

Проблемът е, че колкото повече код имаш и колкото повече променливи използваш, толкова повече вероятноста да сбъркаш някъде е по голяма. И като бъга ти е някъде сред 100-те Console.Write - а, иди го намери. 

Има един принцип на програмирането - KISS - ще го учите в курса по КПК, можеш да го провериш и сега какво означава.

0
eMagicMan avatar eMagicMan 28 Точки

Здравей,

Виждам че си набарал командата "new string".
Точно това трябва да използваш но се опитай да го абтоматизираш малко с някой и друг "for loop".

Ето тука като видях задачата набързо нахвърлях едно решение:
https://gist.github.com/eMagicMan/f0c85e3b7642a7715246

Надявам се да съм ти помогнал.

Успех!

0

Прегледах и твоя код, да вече схващам малко по добре с по малко код задачите. Благодаря ви

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.