[Homework] Java Basics - Introduction to Java - May 2014
Домашното вече е качено в системата - цък, или си го свалете оттук
Доста търсене в нета ми се наложи, предвид, че няма лекция още (освен презентацията).
7.Console-Based-Compilation (Под windows среда):
1. cd до директорията или през file explorer, shift + десен бутон + open new command prompt window here
2. set path=%path%;C:Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin
3. javac SumTwoNumbers.java
4. java SumTwoNumbers
10. Доколкото разбирам се прави jar с jar -cf име файлове и след това се отваря с java -jar файл, но не съм много сигурен, нека някой да даде по-точно обяснение.
Здравейте и от мен,
Интересно решение колежке, аз ползвах Eclipse да направя Runable Jar file ето от тук --> кЛиК . Имам съмнения дали съм разбрал точно условието и реших да попитам за малко помощ . Идеята е да се направи .Jar файл който като го изпълним през cmd с въпросната команда ( java - jar filename.jar ) да ни пуска програмката ? // моля поправете ме ако греша :)
Доколкото аз разбирам условието, трябва със скрипт да го отворим...обаче ако направя Runnable Jar си се отваря и само с дабъл клик, а с обикновен jar така и не успявам да го отворя със каквито и да е команди (или липсва манифест файл, или като го добавя не ми намира класа). Ще е добре някой по-напреднал да се включи.
За сега просто написах скрипт за отваряне на runnable jar-a, което принципно няма много смисъл :)